DSİ’den deprem konutları açıklaması: “Ekim ayında su sorunu kalmayacak”

DSİ Genel Müdürlüğü, Oğlaklı TOKİ’deki su sorunu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - 18 Eylül’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak’ın Bağlar’da TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan deprem konutlarına henüz su sağlanmamasına ilişkin DSİ’ye yaptığı su sorunu çağrısı haberimizin ardından DSİ Basın Müşavirliğinden yazılı açıklama geldi.

Devlet Su İşler Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği tarafından “18 Eylül 2024 tarihli Tigris Gazetesi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ın “DSİ’ye su sorunu çağrısı: Alt yapı eksiklikleri hızla giderilsin” açıklamasına binaen açıklamamız aşağıda yer almaktadır” ifadeleriyle yapılan yazılı açıklamada 2024 yılının Ekim ayı içerisinde Bağlar Oğlaklı deprem TOKİ konutlarındaki su ve altyapı sorunlarının çözüleceği belirtildi.

DSİ Basın Müşavirliğinin açıklamasının tam metni şöyle:

“18 Eylül 2024 tarihli Tigris Gazetesi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ın “DSİ’ye su sorunu çağrısı: Alt yapı eksiklikleri hızla giderilsin” açıklamasına binaen açıklamamız aşağıda yer almaktadır.

Öncelikle belediye sınırlarındaki yerleşim yerlerine su temin etme görevi ilgili belediyelerin su kanalizasyon idarelerine aittir. Fakat bu bölge deprem bölgesi olması sebebiyle DSİ olarak hızla hareket geçilmiş ve gerekli çalışmalar yapılmıştır. Öncelikle bu hususu belirterek açıklmamıza açıklamamıza başlamak isteriz. Açıklamadakonu olan “Diyarbakır-Bağlar TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattı” işinin 31.10.2023 tarihinde sözleşme imzalanmış olup çalışmalara 2023 yılı Kasım ayında başlanmıştır.

Sözleşme kapsamında 34.50 km’lik isale hattı, 4 adet kuyu, 1 adet terfi merkezi, 3 adet depo ile diğer küçük sanat yapılarının imalatları yer almaktadır.

Yapılması gereken imalatlar 3 aşamalı olarak planlanmış olup; birinci aşamasında (acil çözüm) olarak ilk anahtar teslimi yapılan 1.374 konutun ihtiyacını karşılamak amacıyla iki adet kuyuaçılarak temin edilen 12 l/s su 100 m3’lük depoya basılarak karşılanmaktadır.

İkinci aşamada (Gözeli Hattı Orta Vadeli Çözüm) ise arıtma tesisinin orta vadede yetersiz kalması durumunda ilave su sağlanabilmesi amacıyla Gözeli Su Havzasında 2 adet kuyu açılması ve bu açılan kuyulardan bu yıl teslim edilecek tüm konutların su ihtiyacının karşılanması planlanmıştır. 12.09.2024tarihi itibariyle Gözeli kuyularından (SK3 ve SK4) 10.000 m3 depoya terfi merkezinden su basılmaya başlanmış olup 6.000 haneye su verilerek TOKİ konutlarında yaşanılacak su sorununun önüne geçilmiştir.

Son aşamada ise (Arıtma Tesisi Hattı Uzun Vadeli Çözüm)Diyarbakır-Bağlar TOKİ Deprem Konutlarının uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını kalıcı olarak sağlayacak olan tüm imalatlar sözleşmeye göre iş bitim tarihi olan 2024’ün Ekim ayı içerisinde tamamlanacaktır.

Sonuç olarak 18.09.2024 tarihi itibari ile teslimatı yapılan Diyarbakır - Bağlar TOKİ Deprem Konutlarına Gözeli Kuyularından içme ve kullanma suyu sağlamada herhangi bir problem bulunmamaktadır.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri