Diyarbakırlı Rojin 8 gündür aranıyor

8 gün önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Rojin Kabaiş, termal termal kameralı dronelar ile aranıyor.

TİGRİS HABER - Van Yüzüncü Yıl Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş yurtta yemek yedikten sonra "Sahile gideceğim" diye Van Gölü sahiline gitmek üzere çıktı. Ardından genç kızdan bir daha haber alınamadı.

Son olarak Rojin'in telefonu sahilde cep telefonu bulundu. Öte yandan genç kızı arama çalışmaları 8'inci gününde devam ederken çocuklarından sevindirici bir haber bekleyen ailenin de endişeli bekleyişi sürüyor.


Arama kurtarma çalışmaları için oluşturulan ekipler, Rojin'in izini sürmek için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Arama çalışmalarında; helikopter, sahil güvenlik botları, polis botları, AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinden oluşan 100'ün üzerinde görevli yer alıyor. Özel ekip, hem Van Gölü'nde hem de kampüs sahil boyu arama kurtarma çalışmalarını devam ettiriyor.

Çalışmalara katılan gönüllü ekipler, havadan arama kurtarma operasyonlarında büyük bir avantaj sağlayan termal kameralı drone ile faaliyetlere destek oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri