Diyarbakırlı annelere emzirme tekniği öğretiliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek hizmet Binasında 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında, annelerin emzirme konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla özel bir stant kuruldu.

Ramazan YAVUZ

ANNE SÜTÜ EN İDEAL BESİN

TİGRİS HABER - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek hizmet Binasında etkinlikte emzirmenin önemi ve anne ve bebeğe sunduğu faydalar hakkında onlarca anne adayına bilgilendirme yapıldı.

Stanttaki uzmanlar, anne ve anne adaylarına emzirmenin bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için en ideal beslenme şekli olduğunu, Anne sütünün, bebeklerin ilk altı ayında ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini içerdigi ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, emzirmenin ayrıca anne ile bebek arasında güçlü bir bağ kurulmasına yardımcı olduğunu ve annenin doğum sonrası iyileşme sürecini hızlandırdığını aktardı.

EMZİRME TEKNİKLERİ GÖSTERİLDİ

Stantta, uzmanlar tarafından annelere emzirme teknikleri, süt artırma yöntemleri ve emzirme sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma yolları hakkında bilgiler de verildi. Etkinlik boyunca, annelerin sorularını yanıtlamak ve onlara destek olmak için deneyimli sağlık profesyonelleri hazır bulunduruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri