Diyarbakır’ın Projesi Türkiye 3.’sü oldu

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Kadrajımda Engel Yok” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi’nde Türkiye 3.’sü seçildi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Ortaokulu’ndaki görme engelli öğrencilerle buluşarak onların hayal dünyalarından ilham aldı. Beş hafta süren çalışmada, öğrenciler hem temel fotoğrafçılık hem de hikâye yazma eğitimleri aldı. Ortaya çıkan fotoğraf hikayeleri, hem fiziksel hem de dijital sergilerle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Bu anlamlı projeye Diyarbakır Sinema Ofisi sponsor olarak katkı sağladı.

“BU BAŞARI ÖĞRENCİLERİMİZİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞI”

Okul Müdürü Yıldız Özateş, projeyle ilgili olarak, “Kadrajımda Engel Yok, öğrencilerimizin sanatsal becerilerini geliştirirken, onları toplumsal farkındalık konusunda da güçlendiren bir deneyim oldu. Bu ödül, tüm emeklerin karşılığıdır. Ayrıca proje süreci boyunca bizimle diyalog yolunu açık tutarak, bize inanan ve projemize sundukları katkılardan dolayı Diyarbakır Milli eğitim Müdürlüğüne de teşekkür ediyorum. ”dedi.

Proje Koordinatörü Büşra Baran ise, “Bu projeyle öğrencilerimiz, görme engelli arkadaşlarının hayal dünyalarını keşfederek güçlü bir bağ kurdular. Türkiye genelinde bu başarıyı elde etmek hepimiz için büyük bir gurur kaynağı oldu” diye ekledi.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK GURUR

Projede yer alan öğrencilerden Sümeyye Dila Ekin, “Görme engelli arkadaşlarımızın hayal dünyasını fotoğraflarla yansıtmak bizim için büyük bir sorumluluktu. Aldığımız ödül, yaptığımız işin önemini bir kez daha gösterdi” dedi.

“Kadrajımda Engel Yok” projesi, Diyarbakır’daki sergileri ve aldığı ödülle sanatın engelleri aşan gücünü gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri