Diyarbakır’ın kırtasiye sektöründe Kriz!

DİKED Başkanı Sinan Güldoğan, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye sektöründeki sorunları değerlendirerek, yerel esnafın büyük marketlerin rekabeti nedeniyle zorlandığını belirtti.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kitap Kırtasiye Eğitim Öğretim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİKED) Başkanı Sinan Güldoğan, 9 Eylül’de başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye sektöründeki sorunları değerlendirdi.

YEREL ESNAF, ULUSAL MARKETLERİN BASKISI ALTINDA

Güldoğan, eğitim sezonu öncesinde herkesin hazırlığını tamamladığını belirterek, yerel esnafın ulusal marketlerin baskısı altında olduğunu vurguladı. Bu durumun, mevsimsel iş yapma zorunluluğundan dolayı meslektaşlarını umutsuzluğa sürüklediğini ifade etti. Güldoğan, esnafın bu umutsuzluğunun, işlerinde ciddi sıkıntılara yol açtığını ve bu boşluğun büyük marketler tarafından doldurulduğunu belirtti.

ORİJİNAL VE LİSANSLI ÜRÜNLER TAVSİYE ETTİ

Güldoğan, kırtasiye ürünlerinin kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Velilere, orijinal ve lisanslı ürünler almalarını tavsiye eden Güldoğan, özellikle devlet tarafından onaylanmamış ürünlerin kanserojen maddeler taşıyabileceğini ve çocuklar için büyük bir risk oluşturduğunu belirtti. Güldoğan, Kırtasiye ürünlerinin sadece güvenilir kırtasiyecilerden alınması gerektiğini vurguladı.

FİYATLARDA YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI

Geçen yıl kırtasiye ürünlerinde yüzde 40-50 oranında bir fiyat artışı yaşandığını belirten Güldoğan, mevcut ekonomik koşulların alım gücünü düşürdüğünü ve vatandaşların ürün satın almakta zorlandığını ifade etti. Güldoğan, Kampanyalı ve hesaplı ürünler sunmalarına rağmen maliyetlerin yüksek olduğunu, satışlarda ise ciro yerine adetsel bir düşüş yaşandığını belirtti.

KAPANMA EŞİĞİNE GELEN ÇOK SAYIDA ESNAF VAR

Kapanan esnaf olmadığını, ancak birçok esnafın kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Güldoğan, işine yatırım yapan ve mağazasını genişleten esnafın iş yapabildiğini ancak yine de ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Güldoğan, son olarak işine yatırım yapmayan esnafın ise büyük zorluklar çektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri