Diyarbakır’daki tamircilerde yoğunluk!

Diyarbakır’da yeni eğitim dönemiyle birlikte çanta ve ayakkabı tamircilerde belirgin bir artış yaşandı. Veliler, çocuklarının eski ayakkabı ve çantalarını tamir ettirerek tasarruf sağlıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi
TİGRİS HABER -
Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta başlayan 2024-2025 eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte çanta ve ayakkabı tamiri yapan esnaflar da hareketlilik yaşamaya başladı.
Ekonomik krizden dolayı alım gücü düşen Veliler, çocuklarını çanta ve ayakkabıların onarıyor. Mahallerindeki çanta ve ayakkabı tamircilerinin yolunu tutan Veliler bu yolla tasarruf sağlamak istiyor.
İŞLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR YOĞUNLUK YAŞANIYOR
Diyarbakır’daki ayakkabı tamirci ustaları, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte işlerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşadığını belirtti. Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, özellikle çanta ve ayakkabı tamirine olan talebin arttığını ifade eden Ahmet Yıldızer, velilerin yüksek fiyatlar nedeniyle genellikle eski eşyalarını tamir ettirmeyi tercih ettiğini söyledi.
ESKİ EŞYALARINI TAMİR ETTİRİYORLAR!
Çanta tamirci Kadir Çelik de, “Bu dönemde velilerin eski eşyalarını tamir ettirmeyi tercih ettiklerini görüyoruz. İnsanlar eski çanta ve ayakkabılarını tamir ederek tasarruf sağlıyor. Bu da bizim iş yoğunluğumuzu artırıyor. Çok şükür, normalin üzerinde bir yoğunluğumuz var” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri