Diyarbakır’daki Rehabilitasyon Merkezlerinden İş Bırakma Eylemi

Diyarbakır'da faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri, son altı aydır karşılaştıkları haksız, hukuksuz ve usulsüz denetimlerle hizmet veremez hale geldiklerini belirterek, iş bırakma eylemi düzenledi.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Eylem, Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi’nde bulunan Diclekent villaları önünde saat 11:30’da yapılan basın açıklamasıyla başladı. Basın açıklamasını, Rehabilitasyon Merkezleri Dernekleri adına Dernek Başkanı Ali Rıza Yıldırım yaptı. Açıklamanın ardından, rehabilitasyon merkezi temsilcileri, öğrenciler ve aileler yürüyüş düzenleyerek taleplerini dile getirdi.

“Çifte Standart ve Keyfi Uygulamalarla Mücadele Ediyoruz”

Basın açıklamasında, sektördeki sorunlar ve karşılaşılan adaletsiz uygulamalar vurgulandı. Ali Rıza Yıldırım, Diyarbakır’daki 166 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin temsilcisi olarak, 25 bin özel gereksinimli bireyin eğitimine katkı sağladıklarını belirterek, "2005 yılında bir öğrenci için ödenen özel eğitim ödemesi, bir asgari ücret kadardı. Bugün ise bu tutar asgari ücretin üçte birine denk geliyor. Bu, kurumlarımızı zor durumda bırakıyor" dedi.

Yıldırım, ayrıca rehabilitasyon merkezlerinin eğitim dışındaki tüm masrafları kendi kaynaklarıyla karşıladığını ve devletin yalnızca eğitim masraflarını üstlendiğini vurguladı. “Öğrenci gelmediği zaman ödenek alamıyoruz. Diğer eğitim kurumlarında devamsızlık ödenek kaybına neden olmazken, bizim sektörümüzde bu durum finansal sıkıntılara yol açıyor” diyerek, sektördeki maddi sorunlara dikkat çekti.

"Bıçak Kemikte, Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı!"

Rehabilitasyon merkezlerinin karşılaştığı zorluklar, yalnızca finansal değil, aynı zamanda yönetimsel sorunları da içeriyor. Yıldırım, Diyarbakır’daki kurumlarının, Türkiye genelinde yaşanan benzer problemlere rağmen, ek denetimler ve keyfi uygulamalarla sürekli zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtti. “Milli Eğitim Müdürlüklerinin keyfi ve adaletsiz tutumları, kurumlarımızı sürekli tehdit altında bırakıyor. Çifte standartlar, kurumlarımıza ağır cezalara, hukuksuz yaptırımlara ve hatta kapatılma tehditlerine yol açmaktadır” dedi.

"Eşitlik Temelli Bir Çözüm Bekliyoruz"

Diyarbakır’daki rehabilitasyon merkezi temsilcileri, sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için devletin daha adil bir yaklaşım benimsemesini talep ediyor. “Çalışanlarımızın haklarına sahip çıkmaya kararlıyız. Eğitim hizmetinin kesintisiz ve sürdürülebilir olabilmesi için devletin, sektörümüze eşit destek sağlaması gerekiyor” diyen Yıldırım, kamuoyunun ve ailelerin desteğiyle haklarını aramaya devam edeceklerini belirtti.

Rehabilitasyon merkezi temsilcileri, taleplerine duyarlılık gösterilmesi ve hizmetlerin daha iyi koşullarda sürdürülebilmesi için yetkililerden adaletli bir yaklaşım beklediklerini ifade etti. Yıldırım, “Bu hizmet yalnızca kurumlarımızın değil, toplumun tüm kesimlerinin yararına olan bir hizmettir. Bizler, adaletin ve eşitliğin sağlanacağına inanıyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri