Diyarbakır’daki Konteyner Kentte eğitim başladı

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar’daki Konteyner Kent’teki Ana okul ve özel eğitim öğrencileri eğitime başladı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar’daki Konteyner Kent’teki Ana okul ve özel eğitim öğrencileri eğitime başladı. Depremzede çocuklar, yeni eğitim ortamında öğrenim hayatına yeniden adım atmanın mutluluğunu yaşadı. Bu arada diğer okullardaki öğrenciler ise depremden önceki okullarına taşınıyor.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Diyarbakır'da konteyner kentte kalan minikler konteyner kentteki ana sınıfına ders başı yaptı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesindeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler için yaptırılan Konteyner Kentte, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonu itibarıyla eğitimler yeniden başladı.
Depremden etkilenen minik çocuklar ve özel eğitim öğrencileri, Kayapınar Geçici Konaklama Merkezi’nde bulunan konteynerlerde eğitim görmeye başladı. Okula yeniden merhaba diyen Minik depremzede öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. Bu arada diğer okullardaki öğrenciler ise depremden önceki okullarına taşınıyor.


Yeni eğitim döneminde çocukların psikolojik ve eğitimsel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleniyor. Bu gelişme, çocukların hem eğitim hayatlarına devam etmelerini hem de güvenli bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri