Diyarbakır’da yol uyarı yazısı ‘krizi’!

Diyarbakır Valiliği kararı ile silindiği iddia edilen Kürtçe yol uyarı yazıları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeniden yazıldı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki Kürtçe yol uyarı yazıları krize neden oldu. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılan yazılar, valilik kararı ile silinmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi, o uyarı yazılarını yeniden yazdı.

Diyarbakır'a atandıktan sonra, 8 yıl sonra ilk kez UKOME toplantısında Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı ile bir araya gelen Vali Murat Zorluoğlu, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları tarafından takdirle karşılanmıştı. Vali Murat Zorluoğlu'nun verdiği mesajlar da Diyarbakır halkında büyük bir rahatlamaya yol açmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezindeki ana caddelere Kürtçe olarak, "Peşi Peya (Önce yaya)" yol uyarı yazıları valilik kararı ile silindi, valilik ile Büyükşehir belediyesi arasında küçük çaplı bir kriz yaşandı. Valilik kararı ile silinen Kürtçe yol uyarı yazıları, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeniden yazıldı. Valiliğin, yeniden yazılan yazılara karşı nasıl bir karar alacağı ise merakla bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri