Diyarbakır'da 'Tak Puşiyi Ye Suşiyi' Restoranı

Diyarbakırlı girişimciler 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin yemek kültürünün dışına çıkarak dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı restoran açtı.

Diyarbakırlı girişimciler Ahmet Aker ile Doğan Yaman, 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin alışılmış kebap ve et yemekleri tadının dışına çıkarak, 'suşi'nin de aralarında bulunduğu dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı restoranı açtı. Günlük en az 30 porsiyon 'suşi'nin tüketildiği restorana Diyarbakırlıların büyük ilgi göstermesi, işletmecileri bile şaşırttı

ÖZEL AŞÇI GETİRDİLER

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, bölgeki hayat farklılaşmaya devam ederken, Diyarbakırlı iki arkadaş, yeni bir girişim başlattı. Girişimci arkadaşlar Doğan Yaman ve Ahmet Aker, Uzakdoğu yemeği olan 'suşi'nin de servis edildiği restoranı açtı. Merkez Kayapınar İlçesi'nde dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin servis edildiği restoran için Aker ve Yaman, özellikle Uzakdoğu ve dünya mutfağı konusunda deneyimli aşçı olan şef Veli Aslan'ı Marmaris'ten Diyarbakır'a getirerek suşi servisine başladı.

30 PORSİYON SUŞİ SERVİSİ

Bölge halkının alışılmış tadı olan ciğer ve diğer et yemeklerinin dışında farklı tatlar arayan müşterilerin uğrak yeri haline gelen restoran günlük en az 30 porsiyon suşi servisi yapıyor.

"BİZ DE BEKLEMİYORDUK..."

Girişimcilerden Doğan Yaman, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte hayatın normalleştiğini, bu ortamı değerlendirmek adına da Diyarbakır gibi bir metropol kentte bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını söyledi. Gördükleri ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Yaman, "Şu anda biz beklemediğimiz oranda bir taleple karşı karşıyayız. Suşi'nin Diyarbakır'da bu kadar ilgi göreceğine inanmıyorduk. Sadece Suşi'yi yiyebilen insanların yiyebileceğini düşünüyorduk. Tam aksine yerel halktan çok fazla talep gördü. Enteresan bir durum, muhafazakar kesim daha çok istiyor, daha çok evlere servis isteniyor. 'Tak puşiyi, ye suşiyi' sloganımız da çok beğeni topladı. Puşi Diyarbakır'ın vazgeçilmez yöresel kıyafetlerinden bir parça, biz de halkımızın aklında kalabileceği güzel bir sloganla yola çıkmaya çalıştık. Suşiyle birleştirerek, kolay söylenebilecek şekilde yapmaya çalıştık. Reklamımız da iyi tuttu diyebiliriz" dedi.

EĞİTİM VERİYORLAR

Ahmet Eker ise suşi yemek için çubukları kullanmayı bilmeyen müşterilerine eğitim verdiklerini kaydetti. Aker, çubuk kullanmayı öğrenemeyen müşterilerin ise elleriyle suşi yediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri