Diyarbakır'da Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Diyarbakır’da Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçunun da katılımıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” İle başladı.

Ramazan YAVUZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçunun katılımı ile yapılan “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” ile başladı.

Yürüyüşten sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, sağlık sokağındaki stantları gezerek çalışmalar hakkında sağlık çalışanlarından bilgi aldı, vatandaşlarla görüştü.

SAĞLIK SOKAKLARI KURULDU

Hafta boyunca; Park 75 ve Hz. Süleyman Cami yerleşkesinde kurulan Sağlık Sokağı ile alışveriş merkezleri ve Selahaddin Eyyubi Camiinde kurulacak stantlarda vatandaşların;

tansiyon, kan şekeri, karbonmonoksit, beden kitle indeksi ölçümü yapılarak, Doktor, Diş Hekimi, Ebe, Hemşire Çocuk Gelişim Uzmanı, Psikolog ve Diyetisyenler tarafından farkındalık çalışmaları yapılacak.

“SAĞLIĞINI ERTELEME, HAREKETE GEÇ”

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftası” nda halk sağlığı konularında toplumun farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirilip vatandaşlara tek tek sağlığın önemi anlatılacak.

Bu yıl düzenlenecek Halk Sağlığı Haftasının” ana teması “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi.

Ana tema kapsamında her gün için ayrı ayrı olacak şekilde tematik konu başlıkları çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fotoğrafların devamı için:

Bu kapsamda; "Aşının gücüne inan, aşılan", "Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle", "Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır", "Ekranı değil, hayatı yaşa", "Her adımında aile hekimin yanında", "Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz" ve "Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller" konuları çerçevesinde etkinlikler düzenlenerek toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri