TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün saat: 18.00’da Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne ait Psikiyatri Servisinde meydana geldi. Kısa bir süre önce Bipolar (manik-depresif bozukluk) tanısı ile tedavisi devam eden 25 yaşlarında C. K. Adlı hasta, yatağındaki çarşafı boğazına geçirerek, intihar etti.
Odasında intihar etti
İntiharın ardından klinik görevlileri tarafından fark edilerek, müdahale edilen hasta hayatını kaybederken, intihar olayıyla ilgili soruşturma açıldığı bildirildi. Diyarbakır’da ilk kez yaşanan intihar olayıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün gizlilik kararı aldığı iddia edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü olayı gizliyor!
Telefon ile ulaştığımız Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi yetkilileri, intihar olayıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün olayla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.
Bipolar Bozukluk Nedir?
Bipolar bozukluk diğer bir adıyla manik-depresif bozukluk kişinin ruh hali, enerjisi, konsantrasyonu ve günlük yapılan aktivitelerini yerine getirme becerisini etkileyen bir psikolojik-psikiyatrik bir rahatsızlıktır.
Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bipolar bozukluk, kişinin manik depresyon tanımına da uyan ruh hallerine bürünmesine sebep olabilir. Bu nedenle hastalığa tanı konma aşamasında, psikologlar tarafından yapılacak değerlendirme büyük önem arz etmektedir.
Bipoların en belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi gösterebilir.
Bipolar bozuklukta duygu durum atakları ileri seviyede değilse eğer yılda birkaç defa meydana gelebilir. Çoğu insan duygu durum bozukluklarını fark edebilirken, ileri seviye bipolar bozukluğu yaşayanların bu durumu kendi kendine fark etmesi zordur.
Bipolar bozukluk genetik aktarımla geçebileceği gibi, sonradan travmalar bağlı olarak da gelişebilmektedir. Depresyondan şikâyetiyle doktora giden kişilerin birçoğu gerçekte bipolar bozukluk yaşar.