Diyarbakır’da "Mera Yaz Okulu Eğitimi"

Tarım Orman Bakanlığının “Mera Yaz Okulu Eğitimi” ile “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Değerlendirme toplantısı” Diyarbakır’da başladı.

TİGRİS HABER - Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığının düzenlediği “Mera Yaz Okulu Eğitimi” ile “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Değerlendirme toplantısı” Diyarbakır’da DSİ toplantı salonunda başladı.

Değerlendirme toplantısı açılış törenine, Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcı Uğur Erdem, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Vedat Güler, Mehmet Şefik Türker, Mustafa Korkutan, Mehmet Hüseyinoğlu Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Oral Özgen ve teknik personel katıldı.

Pandemi koşullarındaki ilk toplantı

Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, törende konuyla ilgili şöyle konuştu; “İlimizde pandemi sonrasında yapılan ilk eğitim toplantısı. Uzun zamandır böyle eğitimler olmuyor, inşallah bundan sonra daha iyiye gider, bun toplantıların devamı gelir. Mera tarımın olmazsa olmazı, belki de en önemli konusu. Mera komisyonu olarak uzman arkadaşlarla çalışıyoruz.”

2021’de hedeflerimize ulaşacağız

Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erdem törende yaptığı konuşmada; “Buraya gelişimizin 2. Önemli sebebi var. Birincisi 1998 yılında çıkan mera konunu çerçevesinde          teknik ekiplerimizle oluşan boşlukları gidermek için bu bölgede ihtiyaç duyan illerde çalışan arkadaşlarımızın “Mera Yaz Okulu Eğitiminde” görev alan teknik ekiple görev almalarını sağlamak üzere biz aslında bunu organize etmeyi planlamıştık. Ancak, bu arada Cumhurbaşkanımızın lasmanlığını yaptığı “Tarım ve Orman Şurasında” alınan kararlar çerçevesinde 2021 yılı içerisinde tüm Türkiye’de tespit ve tahdit çalışmalarının bitirilmesi gerekiyor. Bu çerçeve de bir eylem planı hazırlayıp bu farkındalığı oluşturmak ve şura kararları neticesinde alınan çalışmalara hız vermek amacıyla bölgedeki şube müdürlerimizin dikkatini çekmek, bir planlama yapmak onların işlerini kolaylaştıracak ayni tedbirleri alarak bu sonuca varmamız noktasında çalışmalarımıza start verdiğimiz ilk toplantı burası. Bu bölgesel toplantıları birkaç tane bölgede daha yapacağız. Bu şekilde şura kararlarında alınan 2021 yılı içerisinde teknik çalışmalarımızın sürdürülmesi ile ilgili hedefimize ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

Sorunlarımızı konuşup çözeceğiz

Törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar; Diyarbakır’ın 33 Medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi kültürel zenginliği ile pek çok bilim insanı ve sanatçı yetiştiren önemli bir şehir olduğuna değinerek; “İlimiz yaklaşık olarak 15 buçuk milyon dekar araziye sahip. Bunun yarısı 7 milyon dekarı tarım arazisi olan tarımsal potansiyele sahip bir ilimiz. Aynı zamanda hayvancılıkta da önemli bir il. Yaklaşık olarak 685 bin büyükbaş hayvan ve 2 milyona da yakın küçükbaş hayvan sayısı ile Türkiye’de 3. Sırada yer alıyoruz. Böyle bir hayvancılık potansiyeline sahip ilimiz için mera oldukça önemli bir konu. Bu üç günlük süre zarfında hem eğitimlerimizi alacağız hem de sorunlarımızı konuşma imkânı bulacağız” dedi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri