Diyarbakır’da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" sergisi

Diyarbakır’da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında, Yenişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü tarafından sergi açıldı. Sergide, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünler halkın beğenisine sunuldu.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılından itibaren Haziran ayının ilk haftasında kutlanmaya başlanan, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’daki bir AVM’de sergi açıldı.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ve Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen serginin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamattin Atlı, ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, Okul Müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışını, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin yaptığı sergide, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi ve Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü kursiyer ve usta öğreticileri tarafından hazırlanan hat-tezhip-minyatür, seramik, dokuma, çini, taş tablo, rölyef, akrilik yağlı boya, deri, sepet örücülüğü, sıfır atık, bebek yapımı gibi pek çok ürün yer aldı.

Hayat boyu öğrenme şenliğinin açılış kurdelesini kesen İl Milli Eğitim Müdür Küçükali, diğer davetlilerle birlikte sergiyi gezerek geri dönüşümle adeta sanat eserine dönüşen eşyaları yakından inceledi. Gerçekleştirilen etkinliklerle hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı, 2021 yılı Haziran ayı ilk haftasında, Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanmaya başladığını hatırlatarak, "Peygamber Efendimiz de beşikten mezara kadar ilim tahsilini tavsiye ediyor. Yani bizim kültürümüzde hayat boyu öğrenme durumu zaten var. Bu hafta boyunca düzenlenecek çeşitli programlarla eğitim ve öğretimin yaşının olmadığını bir kez daha görüyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Haftası alarak kabul ettiği bugünde, aylarca kursa giden ve gittikleri kurslarda öğrendiklerini en iyi şekilde yapan ve bu yaptıkları işleri de bugün burada sergileyecek olan arkadaşlarımıza ve emeği geçen meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri