Diyarbakır'da gözaltı çok bilgi yok!

Sur'daki abluka ve yasağa karşı önceki gün Diyarbakır genelinde yapılan eylemlerde 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Emniyetten avukatlara da bilgi verilmezken, gözaltındaki 19 kişinin ismi ise netleşti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki saldırılara karşı önceki gün ayağa kalkan halk, sokaklara çıkarak gün boyu protesto eylemleri yaptı. Kentin geneline yayılan eylemleri bastırmak üzere yapılan polis saldırılarında 100'e yakın kişi gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlarla ilgili net bir bilgiye ulaşılamazken, avukatların tespitlerine göre, 100'e yakın kişi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin bilgi veren Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Serhat Karaşin, kendilerinin de gözaltı konusunda emniyetten net bir bilgi alamadıklarını söyledi. Ailelerin kendilerine başvurduğu ve isimlerini netleştirdikleri 19 kişinin olduğunu söyleyen Karaşin, diğer isimleri netleştirmek için temasta olduklarını belirtti.

Gözaltında ismi netleşenler şöyle: "Feridun Polat, Selahattin Dursun, Cengiz Sarıbulak, Gülhan Kişin, Nasır Artıç, Necla Taş, İkram Taştekin, Mustafa Yıldız, Vedat Değiş, Ferhat Uyanık, Munzur Buğdacı, Fırat Fidan, Erkan Baytur, Ali Yeşildal, Aram İkram Taştekin, Mustafa Yılmaz, Osman Akay, Mehmet Tanrıkulu ve soyismi öğrenilemeyen Ozan."(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri