TİGRİS HABER - Yoksuzlukla boğuşan mahalle sakinleri servis ücretlerinden şikayetçi. Birçok öğrencinin eğitim ve öğretimlerine devam edemediğini ifade eden Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi Başkanı Sadrettin Kaya, mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Seyrantepe İlköğretim Okulu’nun “depreme dayanıksız” olması nedeniyle yıkılmasının ardından yüzlerce öğrenci, mahalleye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Yolaltı İlköğretim Okulu’na gönderildi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 Nolu Şubesi, öğrencilerin yaşadığı mağduriyete ilişkin velilerle birlikte Seyrantepe İlköğretim Okulu yakınında açıklama yaptı.
Muhatap bulamıyoruz
Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Sadrettin Kaya, okulun nakli sonrası mahallede bulunan yüzlerce öğrencinin okula gidemediğini belirterek, yoksul bir mahalle olmasından kaynaklı okul servisi ücretlerini karşılayamadıklarını ve çocukların eğitim ve öğretimine devam edemediğini söyledi. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini fakat sonuç alamadıklarını dile getiren Kaya, konu hakkında muhatap bulamadıklarını ifade etti. Öğrencilerin yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak istediklerini söyleyen Kaya, “En son İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Onlar da servis veremeyeceklerini söyledi. Galiba çocukların okul okumasını istemiyorlar” diye anlattı.
Kaya, yaşanan sorunun giderilmesi için her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti
Her ay 300 TL servis parası veremem
Üç çocuk annesi Güneş Kopar, mahallede birçok ailenin kendileri gibi yoksul olduğunu ve neredeyse her ailede en az 3 çocuk olduğunu belirterek, çocuklarının okula ulaştırılmasını istedi. Kopar, “Benim eşim hasta çalışmıyor. Buradan öğrenci servisleri çocuk başına 100 TL istiyorlar, ben 3 çocuğum için her ay 300 TL servis ücreti veremem. Çocuklarım okula gitmek istiyor. Ya Seyrantepe İlköğretim Okulu’nu açsınlar ya da ücretsiz servis getirsinler” şeklinde konuştu.
Şartlar çok zor
4 çocuğu okuyan Emine Aydın ise kirada olduklarını ve eşinin de işsiz olduğunu söyledi. Hayat şartlarının zor olduğunu, kendilerinin yoksulluktan kaynaklı okul servis ücretlerini ödeyemeyediklerini ifade eden Aydın, “Ben bu şartlar altında çocuklarımı okula gönderemem” dedi.