Diyarbakır’da Çocuk işçiliği ile mücadele

Diyarbakır'da bin 400'ün üzerinde çocuğun sokaklarda çalıştığı belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu çocukların ailelerine yönelik destek programları başlattı. Mobil ekipler tarafından sosyal hizmetler ve eğitim desteği sağlanıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocuklara yönelik kapsamlı bir destek programı başlattı. Mobil ekipler, Diyarbakır genelinde bin 400’ün üzerindeki çalışan, ekonomik yoksunluk içinde bulunan ve risk altında olan çocukların tespit edilmesi, müdahale edilmesi ve izlenmesi amacıyla faaliyet gösteriyor.

SABAH 10.00-AKŞAM 22.00’A KADAR ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORLAR

Ekipler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü gibi paydaş kurumlarla işbirliği yaparak, haftanın her günü, sabah 10.00'dan akşam 22.00'ye kadar Sur Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Tespit edilen çocuklar ve aileleri, uygun sosyal hizmetler ve desteklerle ilgili bilgilendirilip yönlendiriliyor.

ÇOCUKLAR GÜVENDE EKİPLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 10 Sosyal Hizmet Merkezindeki Çocuklar Güvende Ekipleri, mobil okul hizmetleri kapsamında okulların idarecileri ve rehber öğretmenleriyle işbirliği yaparak çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli yönlendirmeleri yapıyor.

Bu programla, çocukların sağlıklı bir ortamda büyümeleri ve eğitimlerine devam etmeleri hedeflenirken, çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında bilinçlendirme faaliyetleri de yürütülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri