Diyarbakır'da belgesi olmayan 384 hayvan yetkililere teslim edildi

Diyarbakır’da 49’u büyükbaş, 335’i küçükbaş hayvan; nakil belgesi olmadığı, araçların da araç dezenfeksiyon belgeleri bulunmadığı sebebiyle jandarma ekiplerince tespit edilmesiyle Kayapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

TİGRİS HABER - Kayapınar-Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrolde, 4 araçta 49'u büyükbaş, 335'i küçükbaş hayvan olmak üzere toplamda 384 hayvan kontrole takıldı. Veteriner sağlık raporu ve hayvan nakil belgesi olmayan hayvanlar, Kayapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklama şöyle: “İcra edilen yol, emniyet ve kontrol faaliyetinde 4 araç içerisinde 49 büyükbaş hayvan, 335 adet küçükbaş hayvan olduğu tespit edilmiş olup, hayvanların veteriner sağlık raporu ve hayvan nakil belgesinin olmadığı, araçların araç dezenfeksiyon belgelerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu araçlar ve hayvanlar tanzim edilen tutanak ile birlikte İdari yaptırım uygulanmak üzere Kayapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri