Diyarbakır’da 76 bin metre kanalizasyon hattı temizlendi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezinde son 5 ayda, 76 bin 725 metre kanalizasyon şebeke hattı temizledi.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kent merkezinde kanalizasyon, yağmursuyu şebekeleri, yağmursuyu ızgaraları ve bina bağlantılarında yaşanan kanal sorunlarını tespit ederek sorunlara ivedilikle müdahale ediyor.

5 AYDA 76 BİN 725 METRE KANALİZASYON ŞEBEKE HATTI TEMİZLENDİ

Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Kanalizasyon hatlarında oluşabilecek kötü kokuların önüne geçmek ve oluşan tıkanıkları gidermek için kent merkezinde son 5 ayda Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 76 bin 725 metre kanalizasyon şebeke hattı temizledi.

Öte yandan ekipler, son 5 ayda 3 bin 695 baca ve 676 adet yağmursuyu ızgarasının temizliğini gerçekleştirdi.

6 BİN 342 ADET KANALİZASYON ARIZASI GİDERİLDİ

Kent merkezinde ekiplerinin tespit ettiği, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek yapmış olduğu çalışmalarda son 5 ayda 6 bin 342 adet kanalizasyon arızası giderildi.

ALO 153 7/24 VATANDAŞLARA HİZMET VERİYOR

ALO 153 hattı, vatandaşlar tarafından bildirilen arızaları direk işleme alarak ilgili birimlere iletiyor. Vatandaşların içme suyu ve kanalizasyon konularında mağduriyet yaşanmaması için ekipler, mesai kavramı gözetmeksizin arızaların oluştuğu yere intikal ederek gerekli çalışmaları yürütüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri