Diyarbakır'da 152 yeni hekim atandı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır’da yeni atanan 152 hekime yönelik uyum eğitimi düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu, hekimlere seslenerek "Meslek onuruna sahip çıkın" dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'daki kamu sağlık kurumlarında hizmete başlayacak olan 152 yeni hekime yönelik düzenlenen oryantasyon eğitimine İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları ve alanında uzman isimler katıldı. Eğitimde genç hekimlere teşkilat şeması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gibi önemli konularda bilgiler verildi.

Eğitim programında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, 19 yıllık bir hekim olarak göreve yeni başlayan hekimlerin heyecanlarını paylaştığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Görevde bulunduğunuz bu kent, mühendislikte Cezerilerin, Tıp’ta Gazi Yaşargillerin, Devlet İdaresinde Selahaddin-i Eyyubilerin yetiştirdiği bir kent olmakla birlikte bu misyonunu hala devam ettirmektedir. Bu kent; bilimde, medeniyette, sosyal ve kültürel hayatta bölgenin de kalkınmasına katkıda bulunmuş bir kenttir. Nitekim binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapması da bu zenginliğindendir.

Diyarbakır’ın zenginliği günümüzde de devam etmekte olup; tıp biliminde bir çok bilimsel araştırmanın gerçekleşmesine imkan tanımış, gerek ulusal gerek uluslar arası kongre ve konferanslara da ev sahipliği yaparak başta Diyarbakır’da olmak üzere bölgede de görev alan hekim arkadaşlarımız için tıptaki güncel gelişmeleri takip etme fırsatını yerinde sunmuştur.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri