Diyarbakır’a sağlıkta pozitif ayrımcılık

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi” kapsamında Türkiye genelinde 2024 yılı sonuna kadar yapılacak olan Aile Sağlık Merkezleri ile ilgili Diyarbakır’a pozitif ayrımcılık yapıldı.

Ramazan YAVUZ- ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu 150 Sağlık merkezinden 40’ı Diyarbakır’a tahsis edildi ve 2024 yılı yatırım programına alındı. Diyarbakır merkez ve bağlı ilçelerde yapılacak Aile Sağlık Merkezleri, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetine ulaşmasında büyük bir rahatlama sağlayacak.

DİYARBAKIR’DA SAĞLIK ATAĞI

Diyarbakır’ın bölgenin sağlık üssü olması için son yıllarda sağlık alanındaki yatırımlar hız kazandı. Kayapınar ilçesinde 2025 yılında hizmete sokulması planlanan 1000 Yataklı Şehir Hastanesinin yapımı devam ederken, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Sağlık Bakanlığı, sağlık yatırımlarında Diyarbakır’a pozitif ayrımcılık yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın“Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi” kapsamında Türkiye genelindeDünya Bankası Fonuyla yapılacakolan 150 Sağlık Merkezinden 40’ı,Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu Diyarbakır’a tahsis edilerek 2024 yılı yatırım programına alındı.

ASM’LER NERELERDE YAPILACAK, KAÇ HEKİM GÖREV YAPACAK

Proje kapsamında Kayapınar İlçesinde 58 hekimlik 10 Aile Sağlık Merkezi (ASM), Bağlar İlçesinde 66 hekimlik 10 ASM, Yenişehir İlçesinde 36 hekimlik 7 ASM, Sur İlçesinde 9 hekimlik 2 ASM, Bismil İlçesinde 16 hekimlik 4 ASM, Ergani İlçesinde 10 hekimlik 2 ASM, Çınar İlçesinde 10 hekimlik 2 ASM, Çermik İlçesinde 6 hekimlik 1 ASM, Dicle İlçesinde 3 hekimlik 1 ASM olmak üzere toplam 214 hekimlik 40 Aile Sağlığı Merkezi yapılacak.

DEPREME DAYANIKLI

Depreme dayanıklı olması, kısa süre içerisinde imal edilmesi ve sağladığı avantajları sebebiyle çelik konstrükiyondan yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezleri kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

VATANDAŞ’IN RAHAT ULAŞACAĞI YERLERDE YAPILACAK

Diyarbakır’a kazandırılan 40 Aile Sağlık Merkezi, Diyarbakır İl merkezi ve ilçelerde ulaşımın kolaylıkla sağlanabildiği farklı noktalarda yapılacağı için vatandaşlar koruyucu sağlık hizmetlerine istedikleri anda rahatlıkla ulaşabilerek kaliteli ve konforlu ortamlarda sağlık hizmeti alacak. Yeni yapılacak modern Aile Sağlık Merkezleriyle bir taraftan kentteki sağlık hizmeti kapasitesi artırılacak, diğer taraftan ise sağlık hizmetlerine daha kolay erişimimkanısağlanarak birinci basamakta vatandaşlara daha etkili bir sağlık hizmeti verilecek.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETİNDE ASM’LER ÇOK ÖNEMLİ

Uzmanlar, hastalıkların ortaya çıkmadan önce, önlenmesi veya tamamen ortadan kaldırılması için kişiye yönelik verilen koruyucu sağlık hizmetlerinin başında gelen bağışıklamanın; bulaşıcı hastalıklardan korunmanın, bunların neden olacağı ölüm ve sakatlık durumunu önlemenin en etkili yolu olduğunu dile getiriyor. Bunun yanı sıra tedavinin başarı oranını arttıran erken tanı, aile planlaması, kişisel hijyen, sağlık eğitimi, aşısı olmayan hastalıklardan ilaçla koruma ve kişilerde, kendi sağlıklarından sorumlu oldukları bilincini oluşturmayı sağlamayı amaçlayan sağlık eğitimleri ile vatandaşlar sağlıklarını korumaları yönünde de bilinçlendiriliyor.

KENTTEKİ BÖLGE AŞI DEPOSU SAYISI DA 2’YE ÇIKARILIYOR

Diyarbakır’daki Sağlık atağı kapsamında kentte ayrıca soğuk zincire tabi olan antiserumların da bulunacağı 1 (bir) Bölge Aşı Deposu dahaDiyarbakır’da yapılacak. Böylece Diyarbakır’daki bölge aşı deposu sayısı 2’ye çıkarılmış olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri