Diyarbakır Valiliği'nden "kan lekeleri" açıklaması

Diyarbakır'da kayıp Narin Güran'a ait olduğu iddia edilen kanlı bez parçası üzerinde yapılan incelemede, bez parçasının kayıp kız ile alakasının olmadığı ortaya çıktı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER- Diyarbakır Valiliği, Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için yürütülen arama çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. 25 Ağustos 2024 tarihinde ulusal ve görsel medyada, Narin Güran’a ait olduğu iddia edilen, üzerinde kan lekeleri bulunan bir bez parçasının evine yakın bir bölgede bulunduğuna dair haberler yer aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, bu bez parçasının Narin Güran ile herhangi bir ilgisi olmadığı belirtildi. Açıklamada, yapılan araştırmalar sonucunda, üzerindeki kan lekelerinin, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması nedeniyle kullanılarak bölgeye atıldığı belirtilerek, "Olay Yeri İnceleme Timi tarafından bölgede kapsamlı bir inceleme gerçekleştirilmiş ve toplanan numuneler, C. Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda kriminal laboratuvara gönderilmiştir. Resmi olmayan ve doğruluğu teyit edilmemiş haberlere itibar edilmesin. Olayla ilgili resmi bilgiler yalnızca yetkili makamlarca duyurulacaktır" denildi.

Açıklamada, son olarak Narin Güran'ın bulunması için yürütülen çalışmaların devam ettiği ve halkın konu hakkında yalnızca resmi açıklamalara güvenmesi gerektiğine dikkat çekildi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri