Diyarbakır stadyumu yeni sezona hazırlanıyor

Daha önce çim ve genel bakıma alınan, 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, 2024-2025 yılı yeni futbol sezonuna yeni çim zemini ve yeni görünümü için başlatılan hazırlıklar devam ediyor.

Özel Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Yeni futbol sezonu için komple çimleri söküp yeniden ekilen çimler, çıkmaya başladı. Genel bakım ve onarıma alınan 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, bu sezon da Trenyol 1'nci Lig'de Amedspor ve TFF 2'nci liginde mücadele edecek Diyarbekirspor, bu sezon yeni çim zeminde sezona merhaba diyecek.

Amedspor ve Diyarbekirspor'un iç saha maçlarının oynayacağı 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, yeni çim ve genel onarım ile bakımları, yeni futbol sezon başına yetiştirileceği bilgisini veren Diyarbakır Stadyum Müdürü Serhat Çelik, Tigris habere konuştu. Çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Çelik, "2023-2024 futbol sezonunu hemen bitiminin ardında bu çalışmalarımıza başladık ve ara vermeden devam ediyoruz. Stat görevlilerimiz tarafından çalışmalar, titizlikle yürütüldü. İlk olarak başlattığımız yeni sezona hazırlık amaçlı, çimlerin ömrü bittiği için kaldırma işlemini hızlandırdık. Bu işlemleri titizlikle yürüterek 9 santimlik yeni çim ektik. Ekilen bu çimlerin ise güneşin sıcağından koruma amaçlı olarak sahanın üzerine komple perdeleme sitemiyle kapattık. Ve 10 tane dev üflemeli fanlarla sahanın dört tarafına bu fanları yerleştirerek, çimleri soğutma işlemini titizlikle yürütüyoruz" dedi.

Tamamlanma aşamasında

Çalışmaları 1.5 aylık gibi kısa bir sürede tamamlama aşamasına getirdiklerini ifade eden Çelik, "Bakım ve onarıma yaklaşık1.5 ay gibi süredir başladığımız onarım ve bakım işlerimizin çoğu tamamlandığını söyleyebilirim. Sahaya ekilen çimlerimiz olsun, 600'e yakın kırılan koltukların tamiratları, loca bakımları, yedek sporcu kulübelerin bakımları, stadyum dışında bulunan korkulukları bakımı ve eksik demirlerin kaynak yapılması, soyunma odası duşlukları ve lavaboları ile fayans çalışmaları tüm hızıyla ara vermeden devam ediyoruz. Yeni sezon başlamadan stadı hazırlamış olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri