Diyarbakır-Şanlıurfa güzergâhında ‘bozuk yol’ tehlikesi

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde oluşan yarık ve çukurlar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. 15 yıldır asfalt yenilenmeyen yol, sürücülerden tepki topluyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Şanlıurfa yolu üzerinde çeşitli noktalarda oluşan yarıklar ve çukurlar, sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Uzun süredir asfalt yenilenmediğini belirten sürücüler, yolun bazı bölümlerinde ciddi hasarlar olduğunu vurguluyor. Yaklaşık 15 yıldır asfaltlama çalışması yapılmadığını söyleyen sürücüler, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak yolun acilen asfaltlanmasını talep etti.

“SÜREKLİ SORUN YAŞIYORUZ”

Sürücülerden Ahmet Yıldız, “Bu yolda her gün seyahat ediyorum. Çukurlar yüzünden aracımda sürekli sorun yaşıyorum. Lastiklerim defalarca patladı” dedi. Bir başka sürücü, Mehmet Ardıl ise, “Yolun durumu gerçekten içler acısı. Özellikle gece yolculuk yaparken çukurları fark etmek zor oluyor, kazaya davetiye çıkarıyor. 15 yıldır hiçbir yenileme çalışması görmedik” şeklinde konuştu.

Bozuk yol nedeniyle araç kullanmanın zorlaştığını ve tehlikeli bir hal aldığını ifade eden sürücüler, gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri