Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, Geray’ın ölümü ile ilgili inceleme başlattı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, "Hastanede yer olmadığı için evine gönderilen yurttaş koronavirüsten öldü" başlıklı haber üzerine açıklama yaparak, konu ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama da, hayatını kaybeden Serkan Geray adlı vatandaşın, 03.08.2020 tarihinde özel bir hastaneye ayaktan başvurduğu ve burada hastaya COVİD-19 PCR testi yapıldığı bildirildi. Açıklama da ayrıca şu ifadele yer verildi. “Hastanın test sonucunun negatif çıkmasına rağmen semptomları olmasından dolayı protokolde belirtilen tedavi başlanmıştır.  Haberlerde iddia edildiği gibi hasta, yatak sıkıntısından değil yatış endikasyonu olmamasından dolayı gerekli tedavisine başlanarak evde karantinaya alınmıştır.

Sonrasında hastada nefes darlığı şikayeti gelişmesi üzerine, hasta 11.08.2020 tarihinde tekrar aynı özel hastaneye başvurmuş ve yatış işlemi yapılmıştır. Durumunun kötüleşmesi üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edilen hastamız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 15.08.2020 tarihinde hayatını kaybetmiştir.  Müdürlüğümüz tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.  Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz ”denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri