Diyarbakır otobanı için Bakan’dan Tanrıkulu’na yanıt: İptal edilmedi, yapılacak

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Diyarbakır otoban’ın 2035 yılı hedef projeleri kapsamına alınıp alınmadığı sorusunu yanıtladı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Bakan, projenin Diyarbakır bağlantısının iptal edilmediğini, 2024 yılı yatırım programı yayınlanmadığı için netleşmediğini, söz konusu otoyolun yapımının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanına Diyarbakır otobanının iptal edilip edilmediğini, 2035 yılı hedef projeleri kapsamına alınıp alınmayacağını sordu.

Tanrıklulu’nun yazılı olarak cevaplandırmasını istediği soru önergesine bakan Uraloğlundan yanıt geldi.

Bakan Uraloğlu, yazılı yanıtında şunları söyledi;

“Şanlıurfa-Ovaköy otoyolu, 2035 yılı hedef projeleri kapsamında olup bütçe imkânları doğrultusunda söz konusu otoyolun yapımı gerçekleştirilecektir. Diyarbakır bağlantısının iptaline yönelik herhangi bir durum söz konusu değildir.

Yapım çalışmaları, 2023 yılı yatırım programında belirlenmiş olan projeler ve projelere ayrılmış olan bütçe ödenekleri doğrultusunda yürütülmektedir. 2024 yılı yatırım programı henüz resmi olarak yayımlanmadığı için ödenekler netleşmemiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri