Diyarbakır Kayapınar’da hizmet fakiri bir mahalle

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Barış Mahallesi'nde 6 yıl önce yapılan Afet evler konutlarında yaşayan vatandaşlar, altyapı sorunlarıyla boğuşuyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Barış Mahallesi'nde 6 yıl önce yapılan Afet evler konutlarında yaşayan vatandaşlar, altyapı sorunlarıyla boğuşuyor. 1050/1 Sokak'taki 360 haneli bölgede, Diyargaz’ın kazdığı çukurlar kapatılmadı, elektrik panoları açık bırakıldı, içme suyu borusu patladı, yol bozuk durumda.

Mahalle sakinleri, çözüm için başvurdukları yetkililerden henüz olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtiyor. Çöplerin düzenli toplanmaması ve aşırı sivrisinek sorunları da yaşam kalitesini etkiliyor. Vatandaşlar, ilgili kurumlardan bu sorunlara bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Barış Mahallesi'nde bulunan Affetevler konutlarında yaşayan vatandaşlar, 6 yıldır çözülmeyen altyapı sorunları nedeniyle sıkıntı yaşıyor. 1050/1 Sokak'ta yer alan 360 haneli bölgede yaşayan bin 500 kişi, çeşitli kamu hizmetlerinde eksiklikler ve aksaklıklar nedeniyle mağdur durumda.

Mahalle sakinlerinden Ali Demir, Diyar Gaz tarafından kazılan çukurların hala kapatılmadığını, elektrik panolarının açık durumda olduğunu ve yolun bozuk olduğunu belirtti. Yaz aylarında toz, kışın ise çamur sorunuyla karşı karşıya kalan mahalleli, bu durumun yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı. Ayrıca, çöplerin düzenli olarak toplanmaması ve sivrisineklerin fazlalığı gibi ek sorunlar da mevcut.

Demir, bu sorunları Barış Mahallesi muhtarına bildirdiklerini ancak sorunun çözümü için atılan adımların yetersiz kaldığını ifade etti. Muhtarın ilgili kurumlara dilekçe yazdığını belirten Demir, Diyar Gaz yetkililerinin çukurların kapatılmasının belediyenin sorumluluğunda olduğunu söylediğini, bu nedenle çözüm bulamadıklarını açıkladı.

Abdulselam Ata ise, Afetzedeler olarak, 6 yıldır yaşadıkları sorunlarına çözüm bulunmadığına işaret ederek, ilgili kurumlardan hizmet alamadıklarını söyledi. Yetkili kurumlara yapılan başvuruların da sonuçsuz kaldığını belirten ifade eden Ata, yaşadıkları sıkıntıların bir an önce çözülmesini talep etti.

Sorunların çözümü için Belediye yetkililerinden ve ilgili kurumlardan acil müdahale bekleyen mahalle sakinleri, yaşadıkları koşulların iyileştirilmesini istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri