Bütün seçimler itiraz etmek içindir.
Kazanan mutlu, mesuttur, kaybeden üzgündür, haksızlık yapıldığını söyler, itirazları olur.
Doğaldır, demokratiktir.
İtiraz için yasal, ilgili kurumlar vardır, müracaatlar oraya yapılır.
Diyarbakır Ticaret Odası seçimlerinden sonra sosyal medyaya yansıyan itirazlar gördük.
Gayet normal, ancak bazıları şikâyetleri twitter üzerinden isimlerini de etiketleyerek direk Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanına yapmış.
Aslında itirazdan çok, ihbar gibi bir şey, ‘Çok düşük yüzde ile seçim kazandılar, görevden alın gibi’ bir şey olmuş. Demokratik bir seçim olmadığı iddiasında da bulunmuşlar. Bu tür durumlar ‘hem nalına hem de mıhına’ dedikleri cinsten olduğu için mecbur bir itiraz da ben yapayım dedim.
Diyarbakır’da yaşıyoruz, tarihe, olana bitene, haklıya, haksıza tanıklık ediyoruz.
Özellikle geride bıraktığımız 6 yılın tanıklığı çok ciddi ve önemli.
TSO’nun yüzde 13’le seçim kazandığını iddia eden bu arkadaşların, Bağlar Belediyesi, yüzde 25 oy alan partinin adayına teslim edildiğinde hiç seslerini duymadık. Yüzde 70’e karşılık yüzde 25 bir teslim oldu.
Varsa, bütün haksızlıklara, hukuksuzluklara itiraz etmek lazım ki, inanılır, güvenilir, dikkate alınır olsun, bir de karşılık bulsun.
*
Diyarbakır büyükşehir Belediye otobüslerinin karıştığı kazalar kentte tartışma konusu oldu.
Bu konuda gazetemize çok sayıda şikâyet geliyor.
Hem vatandaştan hem de otobüs şoförlerinden gelen şikâyetlerin konu başlıkları şöyle;
*Otobüslerin büyük bölümünde orta ve arka kapıyı gören kameralar çalışmıyormuş
*Durak yâda ışıklara yanaşıldığında şoförler otobüsün önünü göremiyor.
*Bir otobüsün seferini tamamlama süresi ile şehir içindeki hız sınırı sorunu. Örneğin bir otobüsün sefer süresi 2 saat, ancak şehir içindeki hız sınırı 50. Bu durumda şoförün bu sürede yetişme imkânı yok. Ancak birim amirleri tarafından bu sürede yetişme uyarısı verildiği için sürat yapıyorlar.
*Otobüslerle ilgili bir diğer sorun sefer sayısı azlığı ve iş çıkış saatlerinde oluşan yoğunluk. Bu konuda hastaneye giden vatandaşlar ve bazı iş kolu çalışanlarından yoğun bir şikâyet var.
*
Bir şikâyette Bağlar Bağcılar Mahallesi 1127 nolu sokak sakinlerinden. Vatandaşlar, 4 yıldır yollarının bozuk olduğunu, defalarca dilekçe verdikleri halde yollarında bir düzelme olmadığını belirtiyorlar. Yolların elektrik veya internet kablolarının yer altına döşenmesi esnasında kazılıp daha sonra göstermelik parça, parça yapıldığı, bozukluğunda bu nedenden olduğu belirtiliyor.
*
Kayapınar Belediyesindeki promosyon meselesi var ki işin içinden çıkamadım.
Bir çok kurumda promosyon güncellenmesi yapıldığı halde Kayapınar’da yapılmamış, yapılmak istenmemiş. Öyle diyor, bu konuda mesaj gönderen yurttaşımız. 05.05.2022 tarihinde banka ile belediye kişi başı 10 bin TL belirleyerek anlaşmış. Personele kişi başına Bin 400 TL ödeme yapılmış.
Personel şimdi soruyor;
Geriye kalan ‘8 bin 600 TL ne oldu?’
Vallahi doğruysa çok vahim!
Bin 200 personel var
Askıda ise, toplam 10 milyon TL’lik bir iddia söz konusu.
Böyle bir ara rakam var mı?
Varsa, para bankada mı, personele ödenmek üzere belediye kasasında mı tutuluyor?
Hiç benim suçum değil, şişeyi döndürüyoruz, kendi etrafında tur atıyor, yönünü belediyelere çeviriyor. Ben özellikle ‘Açık’ aramıyorum. Deve kuşunun kafası zaten kuma gömülü, açıkta olanı da herkes görüyor.