Diyarbakır Eğitim-Sen’den sonuçlara tepki!

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin her 100 kontenjanından 12’sinin boş kaldığını, özellikle öğretmenlik ve tıp fakültelerinde dikkate değer boşluklar oluştuğunu açıkladı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili endişe verici veriler paylaştı. Açıklamaya göre, üniversitelerin her 100 kontenjanından 12’si boş kaldı. Boş kalan kontenjanların çoğunluğu öğretmenlik bölümlerinde yer alırken, tıp fakültelerinde de önemli sayıda tercih yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada, özellikle ücretli programlar ve kamu üniversitelerindeki tıp fakültelerinin tercih edilmemesinin, toplumun yoksullaşmasının ve gençlerin eğitim fırsatlarına erişimindeki engellerin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Bu durumun eğitim sisteminin ideolojik dayatmalarla niteliksizleşmesinin, ekonomik politikaların toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin bir yansıması olduğuna işaret edilen açıklamada, “Gençlerin ve toplumun gelecek özlemleri bu şekilde karartılamaz. Çözüm eğitimin, ekonominin ve hukukun demokratikleşmesinde yatıyor. Bu durumu kabul etmeyeceğiz. Ve mücadelemizi daha da artıracağız” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri