Diyarbakır “Çözüm ve Özgürlük” mitingi için hazır

“Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde" kampanyası kapsamında 5 önemli merkezde gerçekleştirilecek miting serisinin ilki yarın saat 17.00'de İstasyon meydanında yapılacak Diyarbakır mitingi ile start alacak.

 "Çözüm ve Özgürlük" sloganıyla gerçekleştirilecek miting için kentte 150 bin bildiri dağıtılarak başta kadınlar olmak üzere tüm yurttaşlar mitinge davet edildi.

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından sürdürülen "Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde" kampanyası kapsamında 5 merkezde organize edilen "Çözüm ve Özgürlük" mitinglerinin ilki yarın Diyarbakır'da gerçekleşecek. İstasyon meydanında yapılacak miting saat 17.00'de başlayacak. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker'in konuşmacı olarak katılacağı mitingde Hozan Dino, Axin, Zelal Gökçe ve Devrim Demir sahne alacak. Kadınların renkleriyle katılacağı miting için günlerdir sürdürülen hazırlıklar son aşamaya geldi.

Mitinge çağrı için basılan 150 bin el bildirisi merkez, ilçe ve mahallelerde dağıtılırken, basılan çok sayıda pankart da kentin ana arterlerine asıldı. Yine merkez ve ilçelerde anons araçlarından gün boyu yapılan anonslarla yapılarak yurttaşlar mitinge davet edildi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Belediyesi eş başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, Fatih ve Cemiloğlu Caddelerinde bulanan esnafları ziyaret ederek, yarın yapılacak olan "Çözüm ve Özgürlük" mitingine ilişkin bildiri dağıtımı yaparak yurttaşları mitinge davet etti. Yine BDP Dicle İlçe Örgütü, mitinge güçlü katılım sağlamak amacıyla yurttaşlara bildiri dağıtımı yapıldı.

Diyarbakır'da yarın ilki gerçekleştirilecek mitingin ardından 20 Haziran'da Ağrı-Doğubayazıt'ta, 24 Haziran'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 25 Haziran'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 26 Haziran'da ise Van'da kitlesel mitingler düzenlenecek. (diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri