Diyarbakır’ın Çermik ilçesine 50 yataklı modern hastane

Diyarbakır'ın şifalı kaplıcaları ile ün salan, yerli ve yabancı turistlerin merkezi haline gelen Çermik ilçesi tam teşekküllü yeni modern ve konforlu bir devlet hastanesine kavuştu.

Ramazan YAVUZ-HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın şifalı kaplıcaları ile ün salan, yerli ve yabancı turistlerin merkezi haline gelen Çermik ilçesi tam teşekküllü yeni modern ve konforlu bir devlet hastanesine kavuştu. Hasta kabulüne başlayan 50 yataklı yeni Devlet hastanesinde tanı ve tedavide zaman kazandıracak yeni cihazlar sayesinde hastalar artık Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmayacak.

Türkiye'nin yanı sıra bir çok ülkeden her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin hem doğal güzelliklerini görmek, hem de ünlü kaplıcaların da şifa bulmak amacıyla akın ettiği Çermik ilçesi, modern ve konforlu yeni bir devlet hastanesine kavuştu. Sağlık Bakanlığınca Çermik İlçesinde yapılan 50 yatak kapasiteli Çermik devlet hastanesi yeni hizmet binası hasta kabulüne başlayarak sağlık hizmeti vermeye başladı.

MODERN VE KONFOR BİR ARADA

Nitelikli yatak sayısının arttığı hastanede; Modern poliklinikler, konforlu hasta odaları, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ünitesi ve ameliyathaneler bulunuyor.

SAĞLIK SORUNLARINI ÇÖZECEK

İlçenin sağlık sorunlarına çözüm olacak 50 Yataklı Çermik Devlet hastanesi yeni hizmet binasında; İçinde tuvaleti, banyosu bulunan hasta mahremiyetinin sağlandığı 20’si tek yataklı, 15’i 2 yataklı olmak üzere 35 hasta odası, 25 poliklinik odası, 3 ameliyathane, 4 Yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve 6 Kuvöz, 6 Yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi, 7 Cihaz Kapasiteli Hemodiyaliz Ünitesi, 10 hasta kapasiteli Fizik Tedavi Ünitesi ve Evde sağlık hizmeti sunulan hastalar için 5 yatak kapasiteli evde sağlık birimi ile hizmet veriliyor.

EV ORTAMI KONFORUNDA DOĞUM ODALARI

18.810 metrekare kapalı alana sahip hastane yeni hizmet binasında; Doğum yapacak anne adayının kendini rahat ve konforlu hissetmesi için mahremiyete dayalı, ev ortamı konforunda tek kişilik 3 doğum odası (TDL) da bulunuyor.

DAHA ÖNCE OLMAYAN MODERN YENİ CİHAZLAR

Acil servisinde 3 müşahede odası,2 bölümlü kırmızı alan, 2 yeşil alan polikliniği ile 20 Müşahade yatağının bulunduğu hastanede daha önce ilçede bulunmayan ancak yeni hizmet binasının hizmet vermeye başlamasıyla hastalıkların tanı ve tedavisinde zaman kazandıracak; Bilgisayarlı Tomografi, Fizik Tedavi Ünitesi, Kemik Dansitometri, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Erişkin Yoğun Bakım ve Ekokardiyografi hizmetleri de verilmeye başlandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri