Diyarbakır Barosunda seçim heyecanı başladı

Diyarbakır Barosu'nun 49'uncu Genel Kurul Toplantısı başladı. Baro Başkanı Nahit Eren, hukuk ihlalleri ve Kürt sorununa dikkat çekti. Genel kurulda yarın yapılacak seçimlerde Abdulkadir Güleç, Cengiz Baysal ve Barış Yavuz baro başkanlığı için yarışacak.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu’nun 49’uncu Genel Kurul Toplantısı, Diyarbakır'da Çand Amed salonunda gerçekleştirildi. Toplantı salonuna, 28 Kasım 2015’te Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafı asıldı. Çok sayıda avukatın katıldığı genel kurul, saygı duruşu ile başladı.

"TÜRKİYE'DE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ASKIYA ALINDI"

Toplantının açılış konuşmasını yapan mevcut Baro Başkanı Nahit Eren, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün askıya alındığını, AİHM kararlarının uygulanmadığını ve özellikle Kürtlerin seçme ve seçilme haklarına müdahale edildiğini vurguladı. "Diyarbakır Barosu, toplumsal sorunlar ve Kürt sorununun demokratik çözümünde her zaman sorumluluk almaya hazır olmuştur" diyen Eren, barış ve çözüm sürecine dair umutlarını da dile getirdi.

"BARIŞ İÇİN TÜM KURUMLARA ÇAĞRI YAPIYORUZ"

Eren, konuşmasında Filistin’de yaşanan acı olaylara da değinerek, uluslararası barış çağrısında bulundu. Diyarbakır Barosu'nun insan hakları mücadelesini sürdüreceğine değinen Eren, "Tahir Elçi’nin dosyası cezasız kalmamalı" dedi.
Genel kurulda yarın yapılacak olan seçimlerde Baro Başkanlığı için Abdulkadir Güleç, Cengiz Baysal ve Barış Yavuz yarışacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri