Diyarbakır Barosuna Eş Başkan ziyareti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçilen Abdulkadir Güleç ve yönetim kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulundu.

TİGRİS HABER-Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçilen Abdulkadir Güleç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette Eş Başkanlara, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Adalet Kaya, DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Eş Başkanlar, Diyarbakır Barosu Başkanlığı binasında Güleç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Bucak: Baronun tarihi ve misyonu bölge için tartışmasız

Ziyarette konuşan Eş Başkan Bucak, Baro Başkanı Güleç ve yönetimini tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi. Diyarbakır Barosunun kimliği, tarihi ve misyonunun kent ve bölge için tartışmasız olduğunu belirten Bucak, baronun hak ve hukuk için en önemli pratikleri sergilediğini söyledi. Bu pratiklerin şahidi olduklarını kaydeden Bucak, “Önemli bir mirası devraldınız. Bizler inanıyoruz ki, sizler ve baronun yönetim kurulu üyeleri, bu kentin demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesi için aynı çalışmaları yapacaklardır. Bizler de önümüzdeki dört yıl için Diyarbakır Barosu başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri, odalarımız, sendikalarımız ve kent dinamikleriyle ortak bir çalışmayı bugünden daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Bir umudu da kendi içimizde gelecek için görüyoruz” dedi.

Hatun: Amed Barosu önemli bir kurum


Eş Başkan Hatun ise Amed Barosunun çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, “Kurulduğu günden beri kentin sorunlarına derinden değinen bir kurum. Zor günlerde ağır bedel vererek insan hak ve hukukunu savunmada ısrarcı olmuş bir kurum. Bunun en iyi örneği Tahir Elçi’nin canını bu uğurda vermesidir. Hukukun tesisi için baro çok büyük bir öneme sahiptir. Yeni seçilen yönetime başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Güleç: Birlikte çalışacağız

Diyarbakır Baro Başkanı Güleç, baronun toplumsal mücadele alanında 50 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, baronun bu mücadele sırasında ağır bedeller ödediğini ifade etti. Birçok alanda yerel yönetimlerle birlikte çalışacaklarını dile getiren Güleç, baronun tüm ezilenlerin barosu olduğunu kaydetti. Güleç, ziyaret nedeniyle Eş Başkanlar Bucak ve Hatun’a teşekkür etti.
Ziyarette DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin de birer konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri