DİSİAD: Çözüm süreci kurulacak hükümetin vazgeçilmez maddesi olmalı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Buruç Baysal, "Kürt sorununun çözümü, kurulacak hükümetin vazgeçilmez maddesi olmalıdır" dedi. Baysal, Öcalan ile görüşmek için heyetin bir an önce İmralı'ya gitmesi gerektiğinin altını çizd

DİSİAD: Çözüm süreci kurulacak hükümetin vazgeçilmez maddesi olmalı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Buruç Baysal, "Kürt sorununun çözümü, kurulacak hükümetin vazgeçilmez maddesi olmalıdır" dedi. Baysal, Öcalan ile görüşmek için heyetin bir an önce İmralı'ya gitmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu, gerçekleşen seçimlerin ardından Meclis'e giren partilerin kuracağı olası hükümete ve beklentilerine ilişkin Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda işverenin katıldığı toplantıda açıklamayı yapan DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, "Bilindiği gibi 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları ülkemizde bir koalisyonu işaret etmektedir. Seçimden sonra Meclis'te temsiliyet bulan partilerin yaptıkları uzlaşmaz açıklamalar hem kendi partilerin hem de Türkiye'ye ciddi zararlar verebilir" dedi. Türkiye'nin sorunların akılcı bir temelde ele alan, başta yeni anayasa, çözüm süreci ve ekonomi konusunda çözüm üretecek bir işbirliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Baysal, "Bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkeyi siyasi ve ekonomik alanlarda 10 yıllardır olumsuz etkileyen Kürt sorunu Cumhuriyet tarihimizin en önemli sorunudur" şeklinde konuştu. 

'Türkiye halkları iradesini ortaya koydu'

Partilerin biran önce seçmenin verdiği mesajı ciddiye alarak, uzlaşmacı bir tavırla hükümeti kurmalarını beklediklerini dile getiren Baysal, "Seçim sonuçlarının verdiği mesaj; Türkiye halklarının Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesine dönük iradesini ortaya koymasıdır. Kürt sorununun çözümü, kurulacak hükümetin vazgeçilmez maddesi olmalıdır" diye belirtti.

'Heyet bir an önce gitmeli'

Diyarbakır'daki iş insanları olarak, siyasi partilerin kimseyi ötekileştirmeden Türkiye'deki tüm sorunların çözümüne yönelik çaba sarf etmeleri yönünde beklenti içinde olduklarını aktaran Baysal, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik dayatılan tecride de dikkat çekerek, "Heyet bir an önce İmralı'ya gitmeli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri