Discord'a erişim engeli: "İstişare ediyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocuklara, gençlere şantaj ve pedofili iddialarıyla gündeme gelen Discord'la ilgili açıklama yaparak "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engelini istişare ediyoruz" dedi.

TİGRİS HABER - Bakan Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik değerlendirmede bulundu.

"Her türlü yetkiyi kullanırız"

Konuya ilişkin, ilgili bakanlıklarla da toplantı yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." diye konuştu.

"Ailelere büyük görev düşüyor"

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri