Dilruba'ya 7 ay 15 gün hapis cezası verildi

İzmir'de sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim yasağıyla ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle 12 Ağustos'ta gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 29 Ağustos'ta serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı.

TİGRİS HABER - İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim yasağı getirilmesine ilişkin sözlerinin ardından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla 12 Ağustos'ta gözaltına alınıp 29 Ağustos'ta serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı.

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilruba Kayserilioğlu hakkında 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve bu hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

"Sorgusuz sualsiz bir şeye destek vermenin kötülüğünü ortaya koymaya çalıştım"

İlk kez hakim karşısına çıkan Kayserilioğlu, duruşmada yaptığı savunmasında kendisine mikrofon uzatıldığında sorulan soru karşısında herhangi bir partinin veya kişinin ismini kullanmadan sadece fikirlerini ifade ettiğini dile getirdi.

Dava açılmasına neden olan videonun tamamının izlendiği duruşmada, sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunan Dilruba Kayserilioğlu, "İfade ve düşünce özgürlüğü kapsamında düşünce ve fikirlerimi ifade ettim. Sorgusuz sualsiz bir şeye destek vermenin kötülüğünü ortaya koymaya çalıştım. Suç kastım yoktur. Beraatimi isterim. Bunlar, düşünce özgürlüğü kapsamında yapılmış eleştirilerdir" dedi.

7 ay 15 gün hapis cezası alan Kayserilioğlu, önümüzdeki 5 sene içerisinde herhangi bir suçtan mahkumiyet almazsa bu ceza infaz edilmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri