Dicle Üniversitesi'nde Ruh Sağlığı Zirvesi!

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “I. Uluslararası Toplum ve Ruh Sağlığı Kongresi” 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başladı. Kongre, doğal afetler ve toplumsal travmaların ruh sağlığı üzerindeki etkilerini ele alacak.

Ruh sağlığında yeni yaklaşımlar ve çözümler tartışılacak!

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi, 17-19 Ekim tarihleri arasında “I. Uluslararası Toplum ve Ruh Sağlığı Kongresi”ne ev sahipliği yapıyor. Açılış programında Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, katılımcılara travmatik olayların toplum üzerindeki etkilerini ve ruh sağlığı profesyonellerinin bu süreçlerdeki rollerini vurguladı.

Kongrenin ana teması olan "Doğal Afet ve Diğer Etkileriyle Travma" başlığı altında konuşan Rektör Eronat, "Ruh sağlığı profesyonelleri olarak, bireylerin yaşadığı travmaları anlama ve iyileştirme sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır" dedi. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özlem Tolan, ruh sağlığı çalışanlarının travmalarla başa çıkmadaki kritik rolüne dikkat çekti.

Kongrede ayrıca Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, "Travmada Belirsizlikle Barışmak; Kaygı ve Endişe Yönetmek" konulu bir konferans verdi. Kongre, panel ve konferanslarla devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri