Dicle Nehri ölüyor

Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli su kaynaklarından biri olan Dicle'nin kirliliği gözle görülür hale geldi. Ölen balıkların kıyıya vurduğu gözlendi.

Dicle Nehri'nin Batman Hasankeyf ilçesindeki kirliliği ve kokan suyu birçok canlı için resmen tehlike saçıyor.

ÖLEN BALIKLAR KIYIYA VURDU

Türkiye'de doğan ve Irak topraklarına geçip orada Fırat'la birleşerek Şattülarap'ta Basra Körfezi'ne dökülen nehrin içerisindeki kirlilik nedeniyle ölen bazı balıkların suyun kenarına çıktığı görüldü. Toplam uzunluğu bin 900 kilometre olan Dicle Nehrinin Türkiye topraklarında kalan bölümün uzunluğu ise 523 kilometredir. Hasankeyf ilçesinde birçok vatandaş serinlemek için kirli suya aldırış etmeden yüzüyor.Nehrin kıyılarındaki kirli suyun içindeki çöpler hem kötü manzara hem de kötü kokulara neden oluyor. Bu durumdan dolayı nehrin kenarlarında bulunan çardaklara kimsenin oturmuyor.İlçe sakinleri bu duruma tepki gösterdi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş ve dernek üyeleri, nehrin kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Nehrin kenarlarında incelemelerde bulunan dernek üyeleri, Devlet Su İşleri Müdürlüğünün bu duruma çözüm bulması çağrısında bulundu.

"ÇOCUKLAR SAĞLIKSIZ VE KİRLİ SUDA YÜZÜYORLAR"

Dernek Başkanı Recep Kavuş, nehrin canlılar için zehir saçtığını ifade ederek, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Dicle Nehri'nin bölge için önemli olduğuna dikkati çeken Kavuş, "Sadece içmek için değil, serinlemek içinde vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Ancak şuan ki halini görüyorsunuz. Çok kirli ve zehir saçıyor. Çocuklar bu sağlıksız ve kirli suda yüzüyorlar." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri