Derslerin stresini hobi bahçelerinde atıyorlar

YYÜ Rektörlüğü tarafından 3 yıl önce başlatılan "hobi bahçesi" uygulamasıyla kendilerine tahsis edilen 40 metrekarelik alanda bahçe oluşturan öğretim üyeleri, mesai saatlerinin yarattığı stresi organik ürünler yetiştirerek atıyor.

 Hafta sonları ve mesai saatinin bitmesiyle soluğu bahçelerde alan öğretim üyeleri, kendilerine tahsis edilen 150 hobi bahçesinde yaklaşık 20 çeşit organik ürün yetiştiriyor.

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından 3 yıl önce başlatılan "hobi bahçesi" uygulamasıyla kendilerine tahsis edilen 40 metrekarelik alanda bahçe oluşturan öğretim üyeleri, mesai saatlerinin yarattığı stresi organik ürünler yetiştirerek atıyor.

YYÜ yerleşkesindeki 6 dönümlük arazi üzerine kurulan 40 metrekarelik 150 hobi bahçesi, üniversite öğretim üyesi ve personellerin evlerinden sonra ikinci adresleri oldu. 3 yıl önce başlatılan proje kapsamında kendilerine tahsis edilen bahçelerde birbirinden farklı ürünler yetiştiren öğretim üyeleri, ders ve sınavların yarattığı stresten kurtulmak ve güzel zaman geçirmek için mesai saatlerinden sonra soluğu aileleriyle hobi bahçelerinde alıyor. Bahçelerinde organik marul, turp, soğan, roka, dereotu, reyhan, domates, patlıcan, kabak, karpuz, kavun, taze fasulye, mısır gibi yaklaşık 20 çeşit ürün yetiştiren personeller, bahçelerde stresten uzak zaman geçirmenin de mutluluğunu yaşıyor.

150 kişiye yer tahsisi yaptık”

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, hobi bahçeleri uygulaması çerçevesinde 150 akademik ve idari personele yer tahsisi yaptıklarını söyledi. Uygulamayı yeni duyan personellerin de yer talebinde bulunduğunu belirten Battal, personellerden yer için kira almadıklarını, su ve benzeri giderlerin karşılanarak alanın daha kullanışlı hale getirilmesi için cüzi bir ücret talep ettiklerini ifade etti. Battal, şöyle konuştu:

"Bahçelerde çok değişik ürünler yetiştiriliyor. Arkadaşlarımız, soğan, turp, maydanoz, marul gibi ürünleri toplamaya başladı. Herkes çok mutlu. Personellerimiz çocuklarıyla buraya geliyor. Çocuklar burada hem oyun oynuyor hem de toprakla bütünleşiyor. Uygulamanın en değerli tarafı, çocukların burada mutlu olması. İnsanlar hafta sonları ve mesai sonrasında buraya gelerek stres atıyor, yaptıkları bahçelerden ürün almanın zevkini tadıyor. Herkes bu durumdan memnun."

Bahçe uygulamasını geliştirmek ve ilgiyi artırmak amacıyla bir ay sonra yarışma düzenleyeceklerini anlatan Battal, yarışmada "bahçe düzeni", "ürün verimi" ve "en güzel bahçe" kategorilerinde dereceye girenlere ödül vereceklerini dile getirdi. Bahçelerde yaratıcılık ve üreticilik yönlerinin ortaya çıkarılması için herkesi planlama konusunda özgür bıraktıklarını bildiren Battal, ilk yapılan bahçelerle son yapılan bahçeler arasında çok büyük farklılıkların yaşandığını, insanların birbirinin tecrübesinden yararlandığını kaydetti. (aa)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri