DEM Partili Sakık'ın oğluna 37 yıl hapis istemi

Ankara'da bir restoranda çıkan mekanda yaşanan tartışma sonucunda bir kişiyi yaralayan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu, Cenk Sakık için "kasten öldürmeye teşebbüs" ve 3 ayrı suçtan 37 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara'da Hoşdere Caddesi'nde yaşanan olayda, M.K. isimli çalışanı silahla yaralayan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında dava açıldı, Başsavcılık 37 yıl 4 aya kadar hapis talep etti.

Cenk Sakık, 9 Haziran saat 04.00 sıralarında Çankaya Hoşdere Caddesi'ndeki bir restorana borcunu ödemek için gitti.

kapıda karşılaştığı restoranın güvenlik görevlisi M.K. ile tartışan Sakık, M.K'ye yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğu sırada olay yerine diğer çalışan M.C.D. de gitti.

Olay kavgaya dönüştü, Cenk Sakık ruhsatsız tabancayla M.K. ve M.C.D'ye doğru 6 el ateş etti. M.K. yaralanırken, M.C.D. ise yara almadan kurtuldu.

Olay sonrası kaçan Sakık, daha sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müşteki M.K'nin adli raporuna da yer verilen iddianamede, yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu ve 6. derecede kırık tespit edildiği belirtildi.

İddianamede "Cenk Sakık'ın müşteki M.K'ye yönelik sinkaflı sözler söyleyerek üzerine atılı 'tehdit' ve 'alenen hakaret' suçlarını işlediği, yine Sakık'ın tartışmanın devamında iş yerinin dışında müştekiler M.K. ve M.C.D'ye yönelik yakın mesafeden 6 kez durmadan ruhsatsız silahıyla ateş ederek 'öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği belirlenmiştir. Sakık'ın olay sırasında kullandığı silahın kriminal raporu da dikkate alındığında ruhsatsız silahı taşıyarak ve bulundurarak üzerine atılı 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işlediği anlaşılmıştır" değerlendirmesi yapıldı.

Sakık'ın müştekiler M.C.D. ve M.K'ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar, M.K'ye yönelik "tehdit" ve "alenen hakaret" suçlarından 4 yıl 4 aya kadar ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri