DEM Parti’li Güneş’ten kaybolan çocuklar için Meclis’e acil toplantı çağrısı

Diyarbakır'da dokuz gün önce kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken, DEM Parti'den kayıp çocuklara ilişkin Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nu toplantı çağrısı geldi.

TİGRİS HABER - DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, kaybolan çocuklara ilişkin Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nu acil toplantıya çağırdı. Sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolmasına dikkat çeken ve diğer kayıp çocukları hatırlatan Güneş, kayıplarla etkin mücadele için inisiyatif alınması çağrısında bulundu.

Komisyonun çağırılmasına ilişkin verilen dilekçede, her yıl çok sayıda çocuğun kaybolduğuna dikkat çekilirken, kamunun gerekli önleyici politikaları belirlemesini gerektirdiği belirtildi. Dilekçede ayrıca, "Kayıp çocuk vakalarında sistematik arama çalışmalarının yapılmaması özellikle ebeveynlerin ve toplumun tamamının güvensiz hissetmesine sebep olmaktadır" denilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Son olarak Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve henüz bulunmayan 8 yaşındaki Narin Güran vakası, bu sorunun aciliyetini ve önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kayıp çocuklar konusunda daha etkin ve hızlı çözümler üretilmesi, toplumun geleceği açısından hayati derecede önem taşımaktadır. Tüm bunlardan hareketle komisyonun bünyesinde çalışan Çocuk Hakları İnceleme Komisyonu, kayıp çocuk vakalarına dair acil bir toplantı yapmalı ve kayıplarla etkin mücadele için inisiyatif almalıdır."

DEM Partili Güneş, konuya dair Meclis'e, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi de verdi.

Güneş, her iki bakanlığa şu soruları yöneltti:

* "Türkiye'de 2016 yılından bu yana kaybolan çocukların sayısına dair bakanlığınız tarafından tutulan herhangi bir veri mevcut mudur? Mevcutsa bu veriler kamuoyuyla neden paylaşılmamaktadır?

* Kayıp çocukların bulunması için bakanlığınız tarafından yürütülen özel projeler veya programlar var mıdır? Varsa, bu projelerin etkinliği ve sonuçları hakkında bilgi verir misiniz?

* Kayıp çocukların bulunmasında ailelere sağlanan psikolojik ve hukuki destek hizmetleri nelerdir? Bu hizmetlerin yeterliliği konusunda bir değerlendirme yapılmış mıdır?

* Kayıp çocuklarla ilgili veri paylaşımının düzenli olarak yapılması adına bakanlığınız tarafından bir çalışma planlanmakta mıdır?

* Yakın zamanda kaybolan Narin Güreli ve diğer kaybolan çocukların görünürlüğü için bakanlığınızın ne tür planları var?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri