Çocuğunuzun Omurga Sağlığı Tehlikede! Okul Çantasında Bu Hata Sık Yapılıyor!

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kala, uzmanlardan öğrenci ve velilere önemli uyarılar geldi.

TİGRİS HABER - Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Karaaslan, doğru çanta kullanımı hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Okul çantası, çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemeli" dedi.

Yanlış Çanta Seçimi Omurga Sağlığını Tehdit Ediyor

Çanta ağırlığının doğru oranda olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karaaslan, "Yanlış çanta seçimi ve taşınma şekli, çocukların omurga sağlığına olumsuz etkiler yapabilir. Kreş, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinde çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 10'unu geçmemeli. İleri yaş gruplarında bu oran yüzde 15'e kadar çıkabilir" şeklinde konuştu. Ayrıca, tek omuzda taşınan çantalardan kaçınılması gerektiğini belirterek, "Her iki omuza simetrik şekilde askılar takılmalı" uyarısında bulundu.

Masa ve Sandalye Seçimine Dikkat

Öğrencilerin masa ve sandalye yüksekliğinin de omurga sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, "Ders çalışma alanlarının ergonomik şekilde ayarlanması, çocukların omurga sağlığını korumak adına kritik. Masa ve sandalye, çocuğun omurgasına uygun olmalı" dedi.

Doğru çanta seçimi ve ergonomik çalışma alanları, yeni eğitim-öğretim yılında sağlıklı bir gelişim için dikkat edilmesi gereken temel unsurlar arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri