Cizre'nin çehresini değiştirecek proje...

Kalkınma Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçe Belediyesi'nin hazırlamış olduğu 708 bin liralık ‘Dicle Nehri Sahil Parkı' projesini kabul etti.


İlyas AKENGİN

 Son günlerde çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesinde uygulanacak olan proje kapsamında ilk kez halka ait sosyal alanlar oluşturulacak. Cizre'nin çehresine değiştirecek olan proje kapsamında çocuklar için oyun parkları ve gençler için ise spor alanları yapılacak.


Son günlerde şiddet ve çatışma ile tekrar gündeme gelen Şırnak'ın Cizre İlçesinde modern bir proje başlatıldı. 21 Yıl Almanya'da yaşadıktan sonra memleketi Cizre'ye Belediye Başkanı olarak dönen Leyla İmret, kentin çehresini değiştirmek için, ‘Dicle Nehri Sahil Park' projesi hazırlayıp Dicle Kalkınma Ajansına başvurdu. 708 Bin liralık projeyi teknik ve mali açıdan değerlendiren Kalkınma Bakanlığı başvuruyu onayladı.

Proje, son zamanlarda olayların yaşandığı Nur Mahallesi kenarından geçen Dicle Nehri üzerinde uygulanacak. ‘Dicle Nehri Sahil Park' projesi Nur Mahallesi Dicle köprüsünden başlayıp, sahil boyunca büyük park yapılacak. Böylelikle ilçede ilk kez sadece halka ait, yaşlı, çocuk, genç ve ailelere hitaben sosyal bir donatı alanı oluşturulacak. Çocuklar için oyun parkları ve gençler için ise spor alanları inşa edilecek. Projenin tamamlanması halinde Cizre modern bir görünüme bürünecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri