Cizre'de Kent Meclisi çalışmaları devam ediyor

Cizre'de örgütlenme çalışmalarına hız veren DBP, kent meclisi çalışmaları çerçevesinde Nur Mahallesi'nin konferansı düzenlendi.

ŞIRNAK - Cizre'de örgütlenme çalışmalarına hız veren DBP, kent meclisi çalışmaları çerçevesinde Nur Mahallesi'nin konferansı düzenlendi. 


Şırnak'ın Cizre ilçesinde örgütlenme çalışmalarına hız veren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), kent meclisi çalışmaları çerçevesinde Nur Mahallesi'nin konferansı gerçekleştirildi,. Nur Mahallesi Belediye Halk ve Taziyeevi'nde gerçekleştirilen konferansa DBP Cizre İlçe eş başkanları Ali Gün ve Merve Tanrıverdi, Cizre Belediyesi eş başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, DÖKH aktivistleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan toplantıda, ilk konuşmayı yapan Cizre Belediyes Eş Başkanı Kadir Kunur, kent meclisinin önemine değindi. Kunur, "Kürtler bugün her alanda örgütlenme çalışmalarını aralıksız sürdürmelidir. Herkes kendi öz savunmasından sorumlu olarak hareket ederek örgütlenirse, kazanımlarımızı koruyabilir ve ihtiyaçlarımızı da örgütlü bir şekilde giderebiliriz" dedi. 

Nur Mahallesi'nde bu konferansla oluşturulacak mahalle komisyonunun 11 kişiden oluşacağını anlatan Kunur, bu 11 kişi mahalledeki bütün sorunlarla birebir ilgilenip bu sorunları ilgili yerlere bildirmekle görevli olacağını belirtti. 

'Kent meclisiyle öz savunmamız dahil her ihtiyacımızı karşılamalıyız'

Toplantıda konuşan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret de IŞİD çetelerinin kirli saldırılarına değinerek, IŞİD çetelerinin kadın ve çocuklara yönelik çok vahşi katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi. IŞİD çetelerinin Müslümanlıkla alakaları olmadığını belirten İmret, "Bunlar kan emici vahşilerdir. Bizler bu katliamların önüne geçmek için meclislerimizi kurmalıyız ve bu meclislerle öz savunmamız başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarımızı karşılamalıyız. Kent meclisi bizim için çok önemlidir çünkü örgütlü bir güce kavuşturuyor bizi" diye konuştu.(Diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri