"Eşit yurttaşlık" vurgusunun yapılacağı seçim bildirgesinde, sorunların çözümü için TBMM adres gösterilecek. Demokrasi, hukuk devleti, yeni anayasa, sosyal devlet, refahın tabana yayılması başlıklarının ön plana çıkacağı bildirgede, tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları için vaatler yer alacak. Bildirgede, ekonomik ve sosyal, sürpriz bazı taahhütlerin de bulunabileceği, bu konuda çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
DİKKAT ÇEKEN VAATLER
CHP'nin 7 Haziran'daki seçim bildirgesindeki, asgari ücretin vergiden muaf tutularak, aylık net bin 500 lira olması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi, kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az yüzde 80'inin silinmesi, atanamayan öğretmenin kalmaması, yılda en az 1 milyon kişiye istihdam sağlanması, çiftçiye mazotun 1,5 liradan verilmesi, taşeron işçiliğin kaldırılması, Aile Sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkarılması gibi vaatler dikkat çekmişti.
"KOALİSYON SÜRECİ ANLATILACAK"
Seçim bildirgesinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasının ardından, miting ve gezi programına başlanacak. Kılıçdaroğlu'nun, 7 Haziran'daki gibi yoğun miting programının olmadığı, çeşitli televizyon programlarına katılmasının planlandığı belirtiliyor. CHP'nin 7 Haziran sonrası hükümet kurulması için takındığı olumlu tavrın aktarılacağı broşürlerde, koalisyon hükümeti kurulsaydı "Türkiye'nin kazanımlarının neler olacağı" anlatılacak.
LİSTE BELİRLEME MESAİSİ SÜRÜYOR
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla milletvekili listesinin son halini verecek. Aday adaylığı için bin 644 başvurunun yapıldığı partide, 7 Haziran'da milletvekili seçilen 131 ismin yerini koruyacağı belirtiliyor. Başarısız olan iller için çalışma yapan genel merkez, Tunceli'de milletvekili adayını eğilim yoklamasıyla belirleyecek. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin başta olmak üzere, bazı illerde de aday belirleme konusunda çalışma yapılıyor.