CHP'li vekiller Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor

CHP'li milletvekilleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıları protesto etmek ve hükümete sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor.

ANKARA - CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Levent Gök, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün, Tufan Köse, Mahmut Tanal, Özgür Özel, Muharrem Işık, Nurettin Demir ve CHP Gençlik Kolları yöneticileri İsrail'in saldırılarını protesto etmek amacıyla Ramazan Bayramı'nda Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor. Ziyarete ilişkin bilgi veren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ziyaretlerinin Ramazan Bayramı'nda olmasını planladıklarını ve şu aşamada resmi prosedürleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Başbakan sözde kalan eylemlerde bulunuyor”

Ziyarete ilişkin bugün Dışişleri Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunacaklarını ve geçiş yolunun yaratılmasını isteyeceklerini söyleyen Gök, bu prosedürlerin ardından ise Gazze'ye gideceklerini belirtti. Gök, "Bayram'da Gazze'de olup mağdur halkların yanında olacağız. Ana muhalefet partisi olarak iktidarın yerine getirmediği sorumlulukları halkımıza göstermek istiyoruz" dedi. Gök, Erdoğan'ın daha önce Gazze'ye gitmek yönünde sözler verdiğini anımsatarak, "Başbakan maalesef sözde kalan eylemlerde bulunuyor ve bunu hayata geçiremiyor. Samimiyetsiz olduğu ortaya çıkmıştır. İsrail'in bu hava saldırıları ve kara saldırılarını önleyecek gücünün olmadığı ortaya çıkmıştır. Biz kendimiz sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz" diye konuştu. (diha) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri