TİGRİS HABER - TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Diyarbakır’da aralarında savcı, hâkim ve üst düzey bürokratların olduğu kuyumculuk vurgunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başarır, “MASAK raporunda önemli isimlerin listesi var” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin “FETÖ borsası iddialarının araştırılması” amacıyla verdiği önergenin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü. Öneri, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır önemli açıklamalarda bulundu. Başarır, Diyarbakır’da aralarında hâkim, savcı ve üst düzey bürokratların olduğu iddia edilen kuyumcu vurgunuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“Düzenli para yatıran hâkim, savcı ve valiler var”
Diyarbakır’da önceki yıl yaşanan kuyumcu vurgunuyla alakalı yaşanan süreci anlatan Başarır, “Yine yargı kararlarını, yine yargıyı, bürokrasiyi, devlet yönetimini konuşmak durumundayız. Biz de isteriz ki yargı kararları, yargıçlar, bürokratlar, devleti yöneten insanları biz konuşmayalım. Diyarbakır'daki bir olayı anlatmak isterim. 2016'da başlayan bir soruşturma. Bir kuyumculuk şirketi olarak. Bu şirketler, düzenli olarak para alışverişinde bulunan hâkim ve savcılar var, valiler var, kaymakamlar var, eski İçişleri Bakanı var. MASAK bir inceleme yapıyor, savcılık koordineli bir şekilde olayı inceliyor. Zülküf Ortaç’a gönderilen paralar, tek, tek belirlenmiş. Şu anda görevdeki hâkimlerin isimleri var, valilerin isimleri var, kaymakamların isimleri var. HSK bir araştırma yapıyor, soruşturma yapıyor. Herkes ortak bir yargılama bekliyor. İlginç bir durum var, hâkim ve savcıların sayısı çok fazla, sadece ceza hâkimler var. Soruşturmanın sonucuna baktığımız zaman ne çıkıyor ortaya? Kuyumcu hakkında dolandırıcılıktan iddianame düzenleniyor. Peki, bu hâkim, savcı, valiler ne yapıyor şu anda? Biri başsavcı oluyor. Şu anda görevde, ilini söylemek istemiyorum. Biri ağır ceza başkanı oluyor. Valiler terfi ediyor. Kaymakamlar daha büyük ilçelere gidiyor. Bu devleti, bu kirliliği, bu yapıyı eleştirdiğimiz zaman biz niye suçlu oluyoruz? Yargının, Meclis’in görevi bu kirliliği araştırmak değil mi? Ama araştıramıyoruz, izin vermiyorsunuz. Pisliği sürekli halının altına atıyorsunuz.” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Cumhuriyet)