CHP'de oyuncular artıyor

CHP’de muhaliflerin çağrısına karşılık bir grup ‘Kılıçdaroğlu’nun yanındayız’ dedi. Mustafa Balbay ise adaylığını açıkladı.

CHP’de muhalif kanattan arka arkaya gelen olağanüstü kurultay çağrılarına, bir grup milletvekili karşı hamleyle yanıt verdi. 7 milletvekilinin imzasıyla yapılan ortak açıklamada “AKP’nin hukuk, demokrasi, eğitim, ekonomi gibi temel alanlardaki tahribatını durdurabilecek tek gücün CHP olduğu” vurgulanırken, “Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” mesajı verildi.

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın bugün bir basın toplantısı yaparak “durum değerlendirmesi” yapması bekleniyor. Kocasakal resmen “adayım’ demeden zemin yoklayacak. Olağanüstü kurultay isteyen Muharrem İnce ekibi ise seçimli kurultay toplamak için gereken yaklaşık 600 imzanın 150’sine ulaştı. Olağanüstü kurultay çağrısı, olağan kurultayın kapıda olması nedeniyle tabanda beklenen karşılığı bulamıyor.

7 vekilden destek

Genel merkeze destek veren milletvekilleri, bölge bölge Kılıçdaroğlu’na destek açıklama kararı aldı. Akdeniz milletvekillerine Afyonkarahisar’ın tek CHP milletvekili Burcu Köksal da destek verdi. Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Isparta Milletvekili İrfan Bakır yaptıkları ortak açıklamaya imza attı. Antalya milletvekillerinin dikkat çektiği açıklamada eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın olmaması dikkat çekti.

Balbay: Adayım

Öte yandan Umut Oran ve Muharrem İnce’nin ardından genel başkanlık için net bir çıkış da İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dan geldi. Balbay, partinin olağanüstü değil, olağan kurultayda yenilenmesi gerektiğini ifade ederken, “genel başkanlığa adayım” dedi. CHP’nin “kılcal damarlardan” itibaren yenilenmesi gerektiğini ifade eden Balbay “Olağan kurultay 4 gün sürsün ve oturup etraflıca konuşalım, tartışalım” dedi. “CHP yüzde 25’i aşamaz” görüşünün kırılması gerektiğini vurgulayan Balbay, şunları kaydetti: “Şimdiden hazırlanırsak, 4 yıl sonra çok daha iyi bir sonuç alabiliriz. AKP yüzde 8’lik bir ideolojik tabanla yüzde 49’a geldiyse, bizim daha geniş bir ideolojik tabanla toplumsal bir taban ortaya koymamız gerekiyor. Ben, demir parmaklıkların ardındayken bizim için mücadele eden, Silivri önünde bizim için gaz yiyen ve beni siyasete taşıyan CHP’ye vefa borçluyum. Borcumu kenara çekilerek değil, CHP’yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim.”

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kurultay tartışmaları yapılırken bir yandan da delege seçimlerine müdahale edilebileceği kaygısının dile getirildiğini anımsatarak “Parti hukukuna en üst düzeyde duyarlılık gösteriliyor” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri