Çadır direnişinin bilançosu: 15 yaralı, 21 gözaltı

Kobanê-Suruç sınır hattında dün asker ve polislerin gün boyu saldırısı sonucu 15 kişi yaralanırken, 1'i Alman ve 5'i kadın 21 kişi gözaltına alındı.

URFA -  Kobanê ile dayanışma amacıyla Etmanik köyü sınırında kurulan direniş çadırına dün yapılan polis ve asker baskınında 15 kişi yaralanırken, 21 kişi de gözaltına alındı. Polis ve askerin gerçek mermi ve gaz bombası kullandığı iddia edilen saldırıda, çeşitli yerlerinden yaralanan 15 kişi, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 15 kişinin daha sonra taburcu edildiği bildirildi. 


Yirmi bir gözaltı

Baskın sırasında 21 kişinin  gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında 1 Alman vatandaşının da olduğu kaydedildi. 5'i kadın 21 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularının tamamlandıktan sonra savcılığa çıkarılacağı belirtildi.

Ambulanslara engelleme 

Öte yandan dünkü müdahalede yaralıları taşımak için olay yerine giden ambulansların engellendiği de iddia edildi.  Belediyelere ait ambulansların polis ve askerler tarafından durdurulduğu ve hız limitini aştıkları gerekçesiyle kimlik kontrolünden geçirildikleri ve GBT sorgularının yapıldığı kaydedildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri