Büyükelçi'den TMD'ye ziyaret

Dışişleri Bakanlığının Diyarbakır temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl Toplumsal Mutabakat Derneğini ziyaret ederek Genel Başkan Mahmut Şimşek ile yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

TİGRİS HABER - Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, 3 bin liraya çıkarılacağı konuşulan yurt dışı çıkış harcının bölge illerinden Irak Kürdistan Federe Bölgesine çalışmaya gidecek işçilerden daha düşük alınmasını istedi. TMD Genel Başkanı Şimşek şunları söyledi:

"Büyükelçi Sayın Hakan Çakıl Bey’in nazik ziyareti bizi fevkalade memnun etmiştir. Kendileriyle yerel ve genel anlamda satır başlarıyla yaşamın nezih konularını konuştuk. Sınır şehirlerimizdeki esnafın kimi zorlukları ve beklentileri dile getirildi. Kürdistan Federe Bölgesindeki ve diğer komşu devletlerden gelen ziyaretçilere süre anlamında kolaylık sağlanması, konaklama, turistik ve sağlık turizmine katkı sağlayacağı tarafımızdan yinelendi. Ayrıca derneğimizin dışişlerinden sorumlu Genel başkan Yardımcısı iş insanı Bedrettin Karaboğa’nın Maliye Bakanı’nın sınır kapılarında alınan 150 tl’nin 3 bin tl’ye yükseltilmesini Mardin, Kars, Iğdır, Urfa, Gazi Antep ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odaları başkanlarıyla görüşerek zamların hiç değilse IKYB ‘ye çalışmaya gidenlere makul bir rakama indirmesi için maliye bakanı ile görüşme çalışmaları yaptığını bu konu da Sayın Büyükelçi’mizin de katkı sunmasını istedik. Sayın Büyükelçi ‘bu konuların iyileştirme talebini, Erbil konsolosluğumuza ve Ankara’ya mutlaka ileteceğini,’ söylediler.

Toplumsal mutabakat ve empati

Ancak, biz Toplumsal Mutabakat Derneği olarak Sayın Büyükelçimiz ile ülkemizde ve bölgemizde ekonomik tıkanıklığı aşmak, normalleşmek kadar başkanlık sisteminin alt yapı eksiklileri nasıl aşılır? STK’lar, DKK’lar, vakıflar eliyle başkanlık sisteminin sivil düşünce kapıları nasıl açılır, genişletilir ve birlikte yürünür. Sivil inisiyatiflerle Sivil demokratik güç birliği, işbirliği daha iyi nasıl yapılır? STK’ların başkanlık sistemine yasal, anayasal desteği nasıl gelişir? Sivil demokrasiye devletin stratejik katkısı daha çok nasıl sağlanır? Kültürel zenginliğimiz, sivil sosyolojik ilişkilerimizi nasıl kuvvetlendirir ve daha da zenginleştirir? Tüm bu gelişmeleri yaşatacak iyi bir empati ve iyi bir ekonomide sosyal adaletin sağlanması gerektiğini satırbaşlarıyla dile getirdik. Sayın Büyükelçimiz Çubuk Bey'in nazik sohbetleri ufuk açıcıydı. Samimi ilgileri bilgileri ve nazik ziyaretleri için arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum. Sohbetimizin toplumsal mutabakat anahtarı empatiydi. ” (Haber merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri